Πρωτέας: Τα νέα αυτόνομα ρομπότ της Amazon με το ελληνικό όνομα (+video)

Amazon Proteus νέο αυτόνομο κινητό ρομπότ 2022

Πρωτέας ονομάζεται το πρώτο πλήρως αυτόνομο ρομπότ-εργάτης της Amazon, το οποίο μπορεί να συνυπάρξει «ειρηνικά» στον ίδιο χώρο με τον άνθρωπο.

Σε ένα σημαντικό ορόσημο στις δραστηριότητες της έφτασε η Amazon, η οποία έπειτα από δέκα χρόνια σχετικών εξελίξεων και εξαγορών εταιρειών τεχνολογίας παρουσίασε στο κοινό τον Πρωτέα (Proteus), το πλήρως αυτόνομο κινητό ρομπότ που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στις αποθήκες της και είναι «φιλικό» και προς το ανθρώπινο στοιχείο.

Με σχήμα που θυμίζει μια μεγάλη… αυτόνομη ηλεκτρική σκούπα, το Proteus πρωτοπορεί αφού τα συστήματα ελέγχου και παρακολούθησης του περιβάλλοντα χώρου που φέρει του επιτρέπουν να αναγνωρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του και να προσαρμόζει ανάλογα τη λειτουργία ώστε να μην προκαλέσει κάποιο ατύχημα. Παρόμοια ρομπότ λειτουργούν σήμερα σε αποθήκες σε όλο τον κόσμο, αλλά μέχρι τώρα υπήρχαν περιορισμοί στις περιοχές μιας αποθήκης όπου μπορούσαν να κινηθούν, για την ασφάλεια του έμψυχου δυναμικού της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα ρομπότ της Amazon έρχονται για να μειώσουν τον φόρτο εργασίας των ανθρώπων στις αποθήκες της εταιρείας με τους Αμερικανούς να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους αφού κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος. Ωστόσο η ύπαρξη αυτών των ρομπότ θα επιφέρει σίγουρα κάποια μείωση στον αριθμό του προσωπικού της Amazon, η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια λειτουργεί περισσότερα από 500.000 ρομπότ αλλά έχει προσθέσει και ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις της σε όλο τον κόσμο.

Η Amazon σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μελλοντικά το Proteus σε όλες τις εγκαταστάσεις της παγκοσμίως για να αυτοματοποήσει τη διαχείριση στα καρότσια μεταφοράς αγαθών που χρησιμοποιεί. Δείτε τον Πρωτέα σε δράση στο video που ακολουθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ