Σε αυτά τα ταξί θα πληρώνεις λιγότερο και από λεωφορείο...

Tesla Robotaxi 2022 Elon Musk

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Elon Musk, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το αυτόνομο ταξί που ετοιμάζει η Tesla.

Η Tesla σχεδιάζει και εξελίσσει το δικό της ρομποταξί, ένα όχημα που θα οδηγείται αυτοματοποιημένα και σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της αμερικάνικης εταιρείας, Elon Musk, αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στις μετακινήσεις.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη του αυτόνομου ταξί της Tesla, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2024 ώστε να ξεκινήσει έπειτα η παραγωγή του, περιστρέφεται γύρω από τη μείωση του κόστους μετακίνησης ανά χιλιόμετρο.

Στην εκδήλωση «Cyber Rodeo» που πραγματοποίησε η αμερικάνικη εταιρεία στο Gigafactory στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Νοτιοαφρικανός ιδιοκτήτης της ανέφερε πως το ρομποτικό ταξί που ετοιμάζει η Tesla θα χαρακτηρίζεται από την φουτουριστική του σχεδίαση, ενώ θα προσφέρει «μακράν το χαμηλότερο κόστος άνα μίλι απόστασης σε σχέση με οτιδήποτε έχουν βιώσει οι πελάτες». Με αυτό άφησε να εννοηθεί ότι η μετακίνηση των χρηστών με αυτό θα έιναι φτηνότερη και από τα παραδοσιακά ΜΜΜ.

Από τότε δεν έχει ακουστεί κάτι καινούριο για το «robotaxi» που ετοιμάζει ο Musk, πέρα από το ότι δεν θα φέρει τιμόνι και πεντάλ, αποκλείοντας έτσι εντελώς την ανθρώπινη παρέμβαση στην οδήγησή του, με την Tesla να θέλει να πραγματοποιήσει ζωντανές επιδείξεις για τη νέα της δημιουργία από την επόμενη κιόλας χρονιά (2023).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk αναφέρεται στην εξέλιξη ενός αυτόνομου ταξί, με τους επενδυτές στην εταιρεία του να παρουσιάζονται σκεπτικοί, παρά τα κέρδη ρεκόρ που παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Κάποιοι από αυτούς φαίνεται να μην πιστεύουν στις δηλώσεις του Musk σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της παρουσίασης του ρομποτικού ταξί αφού τις έχουν ακούσει ξανά στο παρελθόν. Σύμφωνα με αυτά που είχε πει ο Νοτιοαφρικανός το 2019 σε τηλεφωνική διάσκεψη που είχε πραγματοποιήσει, το ρομποτικό ταξί της Tesla θα έπρεπε να κυκλοφορεί στους δρόμους εδώ και δύο χρόνια και να έχει παραχθεί μάλιστα σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα...

Από τότε βέβαια έχουν περάσει άλλα τέσσερα χρόνια με την Tesla να παρουσιάζει πλέον και τα απαραίτητα κέρδη για μία τόσο μεγάλη επένδυση, οπότε οι δηλώσεις του Musk αυτή τη φορά μπορεί και να μην απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ