Αυτή είναι η αυτόνομη... κατσίκα-ρομπότ που μπορείς να οδηγήσεις! (+video)

Kawasaki ρομποτική κατσίκα αυτόνομη που οδηγείται 2022

Ένα video που δεν πρέπει να χάσετε είναι αυτό που ακολουθεί με την Kawasaki να παρουσιάζει στο κοινό το RHP Bex, μια ρομποτική κατσίκα που μπορείτε να καβαλήσετε!

Η ρομποτική είναι ένας τομέας που απασχολεί πολλούς κατασκευαστές οχημάτων, με τους Ιάπωνες ειδικά να έχουν δημιουργήσει τη δική τους «σχολή».

Εκτός από τα ρομποτικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή οχημάτων, υπάρχουν και τα ανθρωπόμορφα ρομπότ που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε πολλούς τομείς, όπως είναι τα διασωστικά συνεργεία ή ως οικιακοί βοηθοί. Υπάρχουν βέβαια και εκείνα που εφαρμόζουν για την κίνηση τους την ίδια μηχανική που βλέπουμε και στα τετράποδα ζώα, με την Kawasaki να μπαίνει στο παιχνίδι με την δική της εντυπωσιακή πρόταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζοντας ένα τεράστιο σε μέγεθος κρι-κρι, το Kawasaki RHP Bex παρουσιάστηκε από το τμήμα ρομποτικής της ιαπωνικής εταιρείας κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ιαπωνία. Αποτελεί μόνο ένα από τα τέσσερα πρωτότυπα που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής με τα άλλα τρία να έχουν μορφή ανθρώπου.

Kawasaki ρομποτική κατσίκα αυτόνομη που οδηγείται 2022

Το RHP Bex είναι τετράποδο και μπορεί να μεταφέρει βάρος έως και 100 κιλά. Όπως θα δείτε και εσείς στο video, η ρομποτική κατσίκα της Kawasaki που βρίσκεται ακόμη σε πολύ αρχικά στάδια εξέλιξης μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα στο χώρο, αλλά και να... τσουλήσει. Αυτό το πετυχαίνει αναδιπλώνοντας τα πόδια της τα οποία φέρουν μικρές ρόδες. 'Ένα ζεύγος τροχών εκτείνεται επίσης από την «κοιλιά» του αποτελώντας τους κινητήριους τροχούς.

Πίσω από το «κεφάλι» του Kawasaki RHP Bex βρίσκεται ένα τιμόνι που φέρει πάνω του όλα τα βασικά χειριστήρια έχοντας παράλληλα και μια βάση για την τοποθέτηση smartphone. Η Kawasaki αναφέρει επίσης ότι τα πάνελ μπορούν να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν στη θέση τους άλλα που θα επιτρέπουν τη μεταφορά αντικειμένων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε και την εξέλιξη της ρομποτικής κατσίκας της Kawasaki καθώς, όπως έχουμε δει και το παρελθόν από άλλες εταιρείες, τέτοιου είδους τετράποδα «οχήματα» μπορούν να αποτελέσουν έναν ιδανικό σύντροφο-κουβαλητή ειδικών αποστολών όταν το τερέν παρουσιάζεται πολύ κακοτράχαλο για να το διασχίσει ένα όχημα με ρόδες.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ