Πρωταθλητής της Ferrari πουλάει το μονοθέσιο του τίτλου του -Ποια είναι η αστρονομική τιμή του

Ferrari 312 T4 Scheckter

Μία από τις εμβληματικές Ferrari 312 T4, αυτή που έκανε παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 το 1979 τον Jody Scheckter, βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby's το Μάιο στο Μονακό.

Αν σας περισσεύουν γύρω στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, συν τα όποια έξοδα για ένα ταξίδι στο Μονακό, μπορείτε να αποκτήσετε ένα από τα εμβληματικότερα μονοθέσια της Formula 1 από τη δεκαετία του 1970 - τη Ferrari 312 T4.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μάλιστα όχι οποιαδήποτε από αυτές, αλλά εκείνη με την οποία ο πρωταθλητής της σεζόν του 1979, ο Νοτιοαφρικανός Τζόντι Σέκτερ, οδήγησε από επιτυχία σε επιτυχία μέχρι να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Παρότι ο Scheckter κέρδισε μόνο τρεις αγώνες της χρονιάς εκείνης -στο Βέλγιο, στο Μονακό και στην Ιταλία- η σταθερότητα της απόδοσής του σε υψηλές θέσεις στα GP του εξασφάλισε τον τίτλο. Μαζί με τον θρυλικό Gilles Villeneuve δε, το δίδυμο της Scuderia κέρδισε και τον τίτλο κατασκευαστών για τη Ferrari.

Τους βοήθησαν φυσικά οι εξαιρετικά αποδοτικές, και τόσο χαρακτηριστικές στο σχεδιασμό τους, Ferrari 312 T4. Ήταν η μετεξέλιξη ενός μονοθεσίου που είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών για τη Ferrari και την τριετία 1975-'77, καθώς και δύο τίτλους οδηγών με τον Niki Lauda το 1975 και '77.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξαιρετικά αξιόπιστη εξέλιξη Τ4 είχε πιο στενό μονοκόκ, στο οποίο οι σχεδιαστές του Μαρανέλο κατάφεραν να χωρέσουν τον ογκώδη V12 κινητήρα Tipo 015, χωρητικότητας 3.0 λίτρων. Μετά το τέλος της δεκαετίας του 1970, ο ίδιος ο Jody Scheckter αγόρασε το μονοθέσιό του από τη Ferrari το 1982, και έκτοτε το κρατά στην προσωπική του συλλογή αγωνιστικών αυτοκινήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συλλογή αυτή, που αποτελείται από συνολικά 8 μονοθέσια (μαζί με την 312 Τ4) και άλλα τέσσερα αγωνιστικά GT, θα βγει εξ ολοκλήρου σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's στο Μονακό, στις 10-11 Μαΐου 2024. Φυσικά η Ferrari 312 T4 είναι το «διαμάντι του στέμματος», και η τιμή εκκίνησής της υπολογίζεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ