Ο Toto Wolff πουλάει τη συλλεκτική του Ferrari F40

Ferrari F40 Toto Wolff

Μετά από την πλειάδα των οδηγών της F1 που αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο, τώρα και ο διευθυντής της Mercedes F1, Toto Wolff, αποφάσισε να πουλήσει ένα από τα σπάνια supercars του: τη θρυλική Ferrari F40.

Πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αντίτυπα της περίφημης πρώτης «Formula 1 για το δρόμο» που κατασκεύασε η Ferrari, ενός εκ των πλέον εμβληματικών supercars όχι μόνο της δεκαετίας του 1980 αλλά της ιστορίας της αυτοκίνησης. Και βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, σύμφωνα με τον πωλητή του αυτοκινήτου Tom Hartley Junior, διότι ο Toto Wolff είναι τελειομανής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αντίτυπο αυτό της F40 που ανήκει στον Αυστριακό διευθυντή της Mercedes F1 αρχικά βγήκε από το Μαρανέλο για να παραδοθεί στον πρώτο του αγοραστή, στην Ισπανία. Το κοντέρ του γράφει σήμερα μόλις 5.500 χιλιόμετρα, και φυσικά διαθέτει το δερμάτινο βιβλίο συντήρησης και το πιστοποιητικό γνησιότητας από τη Ferrari. Που σημαίνει ότι ο κινητήρας, το κιβώτιο, το σασί και το αμάξωμα είναι τα γνήσια.

Ο Wolff είναι μανιώδης συλλέκτης αυτοκινήτων. Πριν από την F40, κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει πουλήσει μια LaFerrari Aperta, μια Ferrari Enzo και μία Mercedes SL65 AMG. Και με την εκτόξευση, σήμερα, των τιμών των συλλεκτικών supercars, προφανώς κρίνει ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή να διαθέσει και την πλέον εμβληματική του Ferrari.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο, άλλωστε, έχουν κάνει πρόσφατα και πολλοί οδηγοί της Formula 1 που συλλέγουν supercars. Πρόσφατα ο Lewis Hamilton δημοπράτησε πολλά από τα δικά του, ο Sebastian Vettel το Nissan GT-R του, ο Max Verstappen το Honda Civic Type R του, καθώς και ο Jean Alesi το δικό του αντίτυπο της F40.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ