Πρόστιμο-μαμούθ σε αναβάτη μοτοσικλέτας και 150 πόντοι ποινής

moto1000

Ο 36χρονος οδηγός που συνελήφθη οδηγούσε οδηγούσε επικίνδυνα, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Με 150 πόντους ποινής στο Point System, χρηματικό πρόστιμο άνω των 20.000 ευρώ και πολλές επιπλέον κυρώσεις επιβλήθηκαν στο οδηγός μοτοσυκλέτας που συνέλαβε η Τροχαία Δυτικής Αττικής στις 9 Μαΐου το μεσημέρι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Μάλιστα ο ο οδηγός της μοτοσυκλέτας αναζητούνταν από την ΕΛΑΣ διότι την προηγούμενη μέρα έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στη Βουλιαγμένη και δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) για έλεγχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας προέβη στη συνέχεια σε επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές, κινούμενος στην παραλιακή - Λ. Κηφισού - Λ. Αθηνών - Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου - Μέγαρα, στις οποίες περιλαμβάνονταν οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση δώδεκα ερυθρών σηματοδοτών, κίνηση σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και επικίνδυνοι ελιγμοί για την αποφυγή των αστυνομικών μπλόκων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί στο Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System).

Επιπλέον, ενημερώθηκε αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή περαιτέρω διοικητικού προστίμου 10.000, καθώς η μοτοσυκλέτα ήταν ανασφάλιστη και είχε δηλωθεί από το 2019 η ακινησία της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 36χρονος οδηγός, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την προστασία της οδικής ασφάλειας και καλεί όλους τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τους κανόνες της οδηγικής κυκλοφορίας και να σέβονται τη ζωή και την ασφάλεια των συνανθρώπων τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ