Έλεγχοι τροχαίας - Με κλήση 4 στους 10 ελεγχόμενους οδηγούς

αδειεσ-περιπολικο

Το τελευταίο τριήμερο βεβαιώθηκαν πάνω από 17.600 παραβάσεις και ακινητοποιήθηκαν 583 οχήματα.

Πάνω από 5.800 παραβάσεις βεβαίωνε η Τροχαία καθημερινά το τελευταίο τριήμερο του Μαρτίου με αποτέλεσμα 4 στους 10 ελεγχόμενους οδηγούς να φεύγουν από τα μπλόκα της ΕΛΑΣ με κάποια κλήση στο χέρι.

Πιο συγκεκριμένα οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν 58.838 οχήματα και βεβαιώθηκαν 17.620 παραβάσεις του ΚΟΚ, ακινητοποιήθηκαν 583 οχήματα, ενώ κατασχέθηκαν και 2 οχήματα.

Ενδεικτικά οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου βεβαιώθηκαν 1.328 παραβάσεις του ΚΟΚ ενώ στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν 12 έλεγχοι οχημάτων και προσήχθησαν 3 άτομα.

Επίσης, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αχαρνών, τις δημοτικές ενότητες Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και τη δημοτική ενότητα Καματερού του Δήμου Αγίων Αναργύρων, όπου ελέγχθηκαν 179 οχήματα και βεβαιώθηκαν 54 παραβάσεις του ΚΟΚ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ