Προσεχώς ισχυρότερη η BMW M2 -Με περισσότερους από 500 ίππους και εκρηκτικές επιδόσεις

BMW M2 CS

To M Division της BMW δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα, προετοιμάζοντας μια ακραία ισχυρή έκδοση της μέχρι σήμερα γνωστής M2.

Τα διακριτικά CS και έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με ισχύ μεγαλύτερη των 500 ίππων θα φέρει η κορυφαία έκδοση της BMW M2, η οποία πραγματοποιεί τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης στο απαιτητικότερο πεδίο δοκιμών του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, η εμφάνιση ενός καμουφλαρισμένου πρωτότυπου στην πίστα του Nurburgring επιβεβαίωσε εκείνους που ήθελαν τη BMW να μην αρκείται στους 460 ίππους της μέχρι σήμερα γνωστής M2 και να ωθεί την απόδοση του «μικρού» coupe στα άκρα με μια ισχυρότερη και ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση.

Διατηρώντας μια παράδοση ετών, η έκδοση αυτή θα φέρει τα διακριτικά CS, στοιχεία -εξοπλιστικά και μη- που θα περιορίζουν το συνολικό βάρος της, καθώς και την αναβαθμισμένη έκδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 3,0 λίτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW M2 CS

Ο τελευταίος αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 500 ίππων και σε συνδυασμό με το προσαρμοσμένο στις ανάγκες της έκδοσης σύστημα μετάδοσης, πρόκειται να χαρίσει επιδόσεις οι οποίες θα μπορούν να συγκριθούν με εκείνες της M4 Coupe Competition των 510 ίππων.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της BMW να συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων τη ZF, το οποίο θα διαθέτει εκτός των άλλων πιο «σφικτή» κλιμάκωση.

BMW M2 CS
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι 500 plus ίπποι θα καταλήγουν στους πίσω τροχούς, διαμορφώνοντας ένας από τα ισχυρότερα πισωκίνητα μοντέλα στην ιστορία της BMW.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η BMW M2 CS πρόκειται να αποκτήσει και εκείνα τα σχεδιαστικά γνωρίσματα τα οποία θα δηλώνουν την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα της, ξεκινώντας από τα αποκλειστικά χρώματα και καταλήγοντας στις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις περιφερειακών τμημάτων του αμαξώματος.

BMW M2 CS

Αν και οι δοκιμές εξέλιξης της νέας BMW M2 CS φαίνεται πως βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, η αποκάλυψη της κορυφαίας έκδοσης του βαυαρικού coupe δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα, με τον εμπορικό του λανσάρισμα να τοποθετείται εντός του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ