Γιατί η Porsche έριξε πρόωρα τους τίτλους τέλους των 718 Boxster και Cayman

Porsche 718 Boxster & Cayman

Η Porsche έκλεισε τα βιβλία παραγγελιών της σειράς 718 λόγω ενός νέου Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυβερνοασφάλεια - όμως η νέα, ηλεκτρική γενιά των Boxster και Cayman δεν θα αργήσει.

Ο καινούριος Νόμος της Ε.Ε., που θα ισχύσει από τις 7 Ιουλίου 2024, ρυθμίζει τις προδιαγραφές ασφαλείας των νέων αυτοκινήτων και την προστασία τους από τις κυβερνοεπιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό. Οι κατασκευαστές πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι τα νέα τους αυτοκίνητα διαθέτουν εγκεκριμένα συστήματα προστασίας από τις επιθέσεις αυτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαφορετικά, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε η αναβάθμιση του λογισμικού των αυτοκινήτων για την προστασία τους από τις απειλές αυτές, είτε η απόσυρση των αυτοκινήτων αυτών από την αγορά. Η πρώτη επιλογή προϋποθέτει την περαιτέρω επένδυση στα αυτοκίνητα.

Όμως, δεδομένου ότι οι Porsche 718 Boxster και Cayman βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους, και επίκειται η νέα γενιά τους, δεν είναι στο συμφέρον της εταιρείας να επενδύσει στην αναβάθμιση του λογισμικού τους. Το ίδιο ισχύει και για την θερμική Macan, η οποία επίσης περνά στην ηλεκτρική εποχή της.

Έτσι, η εταιρεία του Zuffenhausen έλαβε την απόφαση να διακόψει οριστικά τη διάθεση των 718 Boxster και Cayman, παρότι τα δύο αυτά μοντέλα βρίσκονται ακόμα στο 'Διαμορφωτή' εξοπλισμού της επίσημης ιστοσελίδας της. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τελευταία αντίτυπα των δύο μοντέλων βρίσκονται ακόμα σε κάποιους εμπόρους της Ευρώπης, και επειδή θα εξακολουθήσουν να διατίθενται έξω από την ήπειρό μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάσει των εξελίξεων αυτών, μπορεί να επιταχυνθεί η εξέλιξη και το λανσάρισμα της νέας ηλεκτρικής γενιάς του sports-coupe και του ανοικτού σπορ αυτοκινήτου της Porsche. Η γερμανική εταιρεία ξεκίνησε να εξελίσσει τις ηλεκτρικές 718 από το 2017, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να τις έχει έτοιμες από το 2025 κιόλας, για να αποτελέσουν μοντέλα του '26.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ