Προ των πυλών το Toyota Yaris των 300 ίππων

Toyota GR Yaris times

H -ακόμα πιο- θηριώδης εκδοχή του Toyota GR Yaris, που θα αγγίζει τους 300 ίππους, είναι έτοιμη για την παραγωγή της από την ιαπωνική εταιρεία, μετά από εκτενείς δοκιμές ακόμα και στην πίστα του Nurburgring.

Η τεράστια επιτυχία του GR Yaris οδήγησε τους Ιάπωνες στην απόφαση να προχωρήσουν την επιθυμία του Akio Toyota για τη δημιουργία μιας ακόμα ισχυρότερης εκδοχής του, που θα το φέρνει ακόμα πιο κοντά στις προδιαγραφές του αγωνιστικού Yaris Rally1 που κυριαρχεί φέτος στις Ειδικές Διαδρομές του WRC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ισχυρότερο GR Yaris θα ανέβει στους 300 ίππους μέσω της περαιτέρω τροποποίησης του τρικύλινδρου κινητήρα 1.6 Turbo - που αποδίδει στην τωρινή έκδοση 261 hp. Η Toyota εκτιμά ότι το εξαίρετο δάπεδο του GR Yaris δεν έχει κανένα πρόβλημα να αντέξει την επιπλέον ισχύ και ροπή, ούτε και το σύστημα μετάδοσης και τετρακίνησης με διπλά διαφορικά Torsen.

Ανεπίσημα, μέχρι σήμερα, πολλοί αυτόνομοι οίκοι μετατροπών είχαν ανεβάσει την απόδοση του GR Yaris πάνω από τους 300 ίππους, αλλά τώρα θα κάνει το ίδιο -με εργοστασιακές προδιαγραφές- η Toyota αυτοπροσώπως. Τροποποιώντας, απλώς, την κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα και αυξάνοντας το μέγεθος του intercooler.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την προσθήκη της ισχυρότερης αυτής έκδοσης, το GR Yaris μεγαλώνει το μύθο του - ενός supermini που ξεφεύγει από τα όρια του απλού GTi και μπαίνει στα «χωράφια» των αγνών και ωμών αγωνιστικών μηχανών. Γι' αυτό και το GR Yaris κοστίζει (στη χώρα μας) από 47.570 ευρώ, αλλά είναι δεδομένο ότι η έκδοση των 300 hp θα είναι πολύ ακριβότερη και φυσικά ακόμα σπανιότερη.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ