Η απίστευτη τιμή που κοστίζει μεταχειρισμένο στην Ελλάδα το πανίσχυρο Toyota GR Yaris των 261 ίππων

Toyota GR Yaris

Το Toyota GR Yaris των 261 ίππων δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μολονότι η παρουσία του ανάμεσα στις δεκάδες χιλιάδες αγγελίες μεταχειρισμένων μάς επιβάλλει να το επαναφέρουμε στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως το σύγχρονο EVO, εστιάζοντας όχι μόνο στην αγωνιστική κληρονομιά του αλλά και στις εξεζητημένες προδιαγραφές του. Άλλοι, πάλι, στέκονται στο γεγονός ότι εφοδιάζεται με έναν τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου, αποτελώντας επί της ουσίας την κορυφαία εκδοχή ενός αυτοκινήτου πόλης.

Ο λόγος για το Toyota GR Yaris το οποίο πριν ακόμα πατήσει επί ελληνικού εδάφους δίχασε… κοινό και κριτικούς, προκαλώντας έναν απολύτως δικαιολογημένο θόρυβο γύρω από το όνομά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota GR Yaris

Με 261 ίππους, σύστημα τετρακίνησης και επιδόσεις που… υπερκαλύπτουν τον όρο του καυτού hatchback, το ιαπωνικό supermini κέρδισε με το σπαθί του τον τίτλο της κορυφαίας πρότασης στην κατηγορία του και το ιερό δισκοπότηρο για τους οπαδούς της ιαπωνικής σχολής.

Άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους, με την τιμή του να ξεκινά από τα 43.670 ευρώ, το Toyota GR Yaris θα μπορούσε να αποτελέσει έναν… εφικτό στόχο τουλάχιστον για εκείνους που συχνά πυκνά αναζητούν στην αγορά των μεταχειρισμένων οχημάτων τον επόμενό τους αυτοκινήτο.

Πόσο πιθανόν είναι ωστόσο να συναντήσουμε ένα Toyota GR Yaris το οποίο να πωλείται ως μεταχειρισμένο στη χώρα μας. Η απάντηση έρχεται μετά από μια σύντομη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας κρατούν το όνειρο της απόκτησης του τετρακίνητου hot hatch των 261 ίππων ζωντανό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ναι οι επιλογές δεν είναι πολλές -μόλις τρεις- και μάλλον δεν θα τις χαρακτήριζε κανείς προσιτές, με τη φθηνότερη πρόταση να εκκινεί από τα 45.000 ευρώ συμπεριλαμβάνοντας και το προαιρετικά διαθέσιμο Circuit Park.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των χιλιομέτρων που έχει διανύσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συμπληρώνοντας το… ορόσημο των 40.000 χλμ. μέσα σε μόλις 12 μήνες.

Εξοπλισμένα με το Circuit Pack είναι και τα υπόλοιπα δύο Toyota GR Yaris τα οποία προσφέρονται ως μεταχειρισμένα στην ελληνική αγορά, αγγίζοντας παρόλα αυτά τα 50.000 ευρώ καθώς στο οδόμετρό τους δεν έχουν προστεθεί 4.500 και 18.700 χιλιόμετρα.

Toyota GR Yaris
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμα στοιχείο που δικαιολογεί το γεγονός ότι τα μεταχειρισμένα Toyota GR Yaris της ελληνικής αγοράς δεν πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας είναι ο χρόνος αναμονής για την απόκτηση ενός καινούργιου, ο οποίος είναι πιθανόν να ξεπερνά ακόμα και τους έξι μήνες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα και στη γερμανική αγορά, όπου ο αριθμός των μεταχειρισμένων Toyota GR Yaris σού δίνει το δικαίωμα της επιλογής, οι τιμές δεν απέχουν σημαντικά από εκείνες της Ελλάδας και σίγουρα δεν προσφέρουν το κίνητρο της εισαγωγή του ιαπωνικού hot hatch από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ΕΔΩ τις τιμές όλων των εκδόσεων του Toyota Yaris στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ