Προ των πυλών η πρεμιέρα της νέας BMW X3

BMW X3M

Η νέα γενιά του βαυαρικού premium SUV βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών εξέλιξης, ενόψει της αποκάλυψής της από τη BMW προς το τέλος του 2023.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία και σιλουέτα της υπάρχουσας BMW X3 θα διατηρηθεί και στην επόμενη γενιά της, αλλά αναμένεται να υιοθετήσει αρκετά στοιχεία και γραμμές από τη νέα, μικρότερη Χ1. Για παράδειγμα, θα προεκταθούν οι προφυλακτήρες σε πλάτος, ενώ η χαρακτηριστικά γρίλια «νεφρών» των SUV του Μονάχου θα μεγαλώσει.

Ανεπίσημα σχέδια από αυτόνομους designers για την πιθανή εμφάνιση της νέας BMW X3
Ανεπίσημα σχέδια από αυτόνομους designers για την πιθανή εμφάνιση της νέας BMW X3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, σύμφωνα με τις «κατασκοπευτικές» εικόνες που έχουν διαρρεύσει, τα εμπρός φωτιστικά σώματα θα γίνουν λίγο πιο λεπτά, ενώ θα αλλάξει και το σχέδιο των χειρολαβών των θυρών. Ήδη το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από πληθώρα ανεπίσημων σχεδίων από ιδιώτες ψηφιακούς designers, χάρη κυρίως στη δημοφιλία του μοντέλου στην Ευρώπη.

Μηχανικά, η νέα BMW X3 θα εξακολουθήσει να βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, η οποία θα είναι λίγο επιμηκυνμένη για να μεγαλώσει το μέγεθος του αυτοκινήτου και οι εσωτερικοί χώροι - τόσο των επιβατών, όσο και των αποσκευών.

Το εσωτερικό, επίσης, θα υιοθετήσει σχεδιαστικά αλλά και τεχνολογικά στοιχεία από τη νέα BMW Σειρά 7 - τόσο στο σχεδιασμό των κυρτών οθονών για τα πολυμέσα και των πίνακα οργάνων, όσο και στο ψηφιακό περιεχόμενο αυτών. Μάλιστα, για πρώτη φορά στη X3 θα τοποθετηθεί και το νέας γενιάς λειτουργικό σύστημα iDrive 9, που θα διαθέτει το λογισμικό των Google / Android.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τα κινητήρια σύνολα ακούγεται πως η νέα γενιά της BMW X3 θα διαθέτει τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης και diesel 2.0 και 3.0 λίτρων, αλλά εξελιγμένους: όχι μόνο θα γίνουν ισχυρότεροι, αλλά και θα συνοδεύονται από ήπιο υβριδικό σύστημα 48V για τη βελτίωση της οικονομίας και τη μείωση των ρύπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η βαυαρική εταιρεία θα προσφέρει και την επιλογή δύο plug-in υβριδικών εκδόσεων, με τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για σχεδόν 100 χιλιόμετρα με κάθε πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Και το 2025 αναμένουμε την αμιγώς ηλεκτρική εκδοσή του SUV, την iX3, που θα διαθέτει τεχνολογία 800V ταχείας φόρτισης - και στην οποία εκτιμάται ότι θα βασιστεί η νέα κορυφαίων επιδόσεων iX3 M.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ