Προ των πυλών το Ford Capri της νέας εποχής

Ford Capri render

Το θρυλικό Capri ως γνωστόν θα μεταμορφωθεί σε ηλεκτρικό Crossover της Ford Ευρώπης, και οι νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για την πρεμιέρα του μέσα στο 2024.

Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού SUV Explorer, ο ευρωπαϊκός βραχίονας της εταιρείας του μπλε οβάλ προετοιμάζει το δεύτερο καινούριο της EV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου Volkswagen - πριν τη μετάβαση στη δική της, καινούρια αρχιτεκτονική.

Κεντρική φωτό και πάνω: Ανεπίσημα σχέδια ιδιωτών για την πιθανή εμφάνιση του νέου Ford Capri του 2024
Κεντρική φωτό και πάνω: Ανεπίσημα σχέδια ιδιωτών για την πιθανή εμφάνιση του νέου Ford Capri του 2024
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτό θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του εξηλεκτρισμού της γκάμας της, με συνολικά τέσσερα SUV - καθώς στα δύο παραπάνω προστίθενται και η Mustang Mach-E και το αναμενόμενο, επίσης μέσα στο 2024, αμιγώς ηλεκτρικό Puma.

Σε αντίθεση με το ένδοξο παρελθόν του, το νέο Capri θα μεταμορφωθεί από coupe σε υπερυψωμένο Crossover, και ο θερμικός κινητήρας θα δώσει τη θέση του στον ηλεκτρικό. Και η εμφάνιση του διαδόχου μπορεί να είναι παρεμφερής με τα ανεπίσημα σχέδια ιδιωτών που κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Το νέο Capri θα παράγεται στο εργοστάσιο της Ford Ευρώπης στην Κολονία της Γερμανίας, και οι πρώτες πληροφορίες είναι περιορισμένες. Όπως ακούγεται, θα διατηρήσει τον σπορτίφ προσανατολισμό του προγόνου του, αλλά εκεί θα σταματούν οι ρετρό παραπομπές σε εκείνον.

Το Ford Capri του 1976
Το Ford Capri του 1976
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηλεκτρική του αυτονομία θα κυμαίνεται από τα 320 μέχρι και τα 500 χιλιόμετρα, αναλόγως της μπαταρίας 52 ή 77 kWh που έχει και το Volkswagen ID.5, στο οποίο βασίζεται. Ο ιταλικός Τύπος εκτιμά ότι η αρχική του τιμή θα κυμαίνεται περίπου στις 57.000 ευρώ, βάσει των τιμών του ανταγωνισμού - και του VW ID.5.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ