Αυτή είναι η τιμή που θα λανσαριστεί το νέο Ford Explorer στην Ελλάδα

Ford Explorer EV 2024 1

Η Ford παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό μεσαίο SUV σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού και τρεις συστήματος κίνησης.

Η Ford περνά σε μία νέα εποχή με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Explorer. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, στο αναβαθμισμένο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κολωνία, και το εμπορικό του λανσάρισμα έχει οριστεί για το τέλος του έτους.

Ford Explorer EV 2024 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Ford Explorer διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού (Explorer και Explorer Premium) και με τρία ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Το βασικό είναι πισωκίνητο με ισχύ 170 ίππων και ακολουθεί η αντίστοιχη πισωκίνητη έκδοση των 286 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η έκδοση των 340 ίππων με ένα ηλεκτρομοτέρ σε κάθε άξονα που εξασφαλίζει και χαρακτηριστικά τετρακίνησης.

Ford Explorer EV 2024 3

Ο οδηγός από την πλευρά του θα μπορεί να επέμβει στην λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, μέσω των προγραμμάτων λειτουργίας Normal, Sport, Eco, Individual και Traction, και να το φέρει στα μέτρα του ανάλογα την επιθυμία ή το τερέν.

Ford Explorer EV 2024 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι υπερπλήρης και στις δύο εκδόσεις, με την «ομπρέλα» συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού να περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα μέσα προστασίας και αποτροπής σύγκρουσης. Παράλληλα, ορισμένα από αυτά διευκολύνουν τον οδηγό στην καθημερινότητα του, δημιουργώντας ένα αγχολυτικό και άνετο περιβάλλον οδήγησης.

Ford Explorer EV 2024 5

Τέλος, σύμφωνα με την εγχώρια αντιπροσωπεία της εταιρείας, το νέο Ford Explorer θα έχει προτεινόμενη ανώτατη λιανική στη χώρα μας τιμή κάτω από 45.000 ευρώ, η οποία όμως θα επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες. Φυσικά, η τιμή αυτή αναμένεται να μειώνεται έως και κατά 9.000 ευρώ (8.000 ευρώ + 1.000 ευρώ απόσυρση) λόγω της επιδότησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ισχύει στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ