Πρεμιέρα για το οκταθέσιο Land Rover Defender 130

Land Rover Defender 130

Η φημολογούμενη από καιρό νέα, μεγάλη -και με τρεις σειρές καθισμάτων- έκδοση του Land Rover Defender έκανε το ντεμπούτο της, εξηλεκτρισμένη μέχρι τους 395 και χωρίς έκδοση V8.

Το Defender 130 είναι το πλέον ευρύχωρο, πρακτικό και οικογενειακό σε σχέση με τις μικρότερες σε μήκος εκδόσεις Defender 90 και 110. Για να φιλοξενήσει την τρίτη σειρά καθισμάτων, είτε εναλλακτικά για αρκετά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, η έκδοση 130 έχει επεκταθεί κατά 34 εκατοστά στο πίσω μέρος της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, το Defender 130 έχει διάταξη θέσεων 2+3+3, ή χώρο αποσκευών που με την πτώση της μεσαίας και πίσω σειράς καθισμάτων φτάνει τα 2.291 λίτρα. Στην πενταθέσια εκδοχή του εσωτερικού, ο χώρος αγγίζει τα 1.232 λίτρα.

Με την τρίτη σειρά σε όρθια θέση, στο μεταξύ, η Land Rover υποστηρίζουν ότι το πλάτος είναι αρκετό για να χωρέσουν άνετα τρεις ενήλικες. Και την πρόσβασή τους κάνει εύκολη η ευρεία αναδίπλωση και η συρόμενη λειτουργία της μεσαίας σειράς καθισμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρακτικότητα και η άνεση συμπληρώνονται από το κουμπί στο χώρο αποσκευών που επιτρέπει στον χειριστή του αυτοκινήτου να χαμηλώσει το ύψος από το έδαφος, χαμηλώνοντας την αερανάρτηση, για πιο εύκολη φόρτωση. Κι ακόμη, από τον πολύ πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική κιόλας έκδοση, καθώς και από το ξεχωριστό σύστημα κλιματισμού για κάθε σειρά καθισμάτων.

Συγκεκριμένα για τον εξοπλισμό, το Defender 130 περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,4 ιντσών και οθόνη infotainment με διαγώνιο 10,25'', όπως και το σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα της καμπίνας Cabin Air Purification Plus που καθαρίζει τόσο τα βακτήρια όσο και τις οσμές. Επίσης, η νέα αυτή έκδοση έχει και αποκλειστικούς χρωματισμούς του αμαξώματος και της καμπίνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τα μηχανικά του μέρη, το Defender 130 διατίθεται σε δύο υβριδικές εκδόσεις: η Ρ300 συμπληρώνει τον εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 3.0 λίτρων με ήπιο υβριδικό σύστημα, για να αποδώσει συνολικά 296 ίππους και 470 Nm ροπής στις 1.500-4.250 στροφές.

Η ισχυρότερη έκδοση P400 διαθέτει τον ίδιο κινητήρα, αλλά ρυθμισμένο για να αποδίδει 395 ίππους και 550 Nm ροπής στο φάσμα 2.000-5.000 σ.α.λ. Σε κάθε περίπτωση και έκδοση του 130, η μετάδοση της ροπής γίνεται μέσω και τους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF. Επίσης, όλες οι εκδόσεις διαθέτουν την αερανάρτηση και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου Terrain Response.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν της αυξημένης ευρυχωρίας και πρακτικότητας, το Defender 130 προσφέρει και την ευκολία της ρυμούλκησης βάρους μέχει και 3.720 κιλών και τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 798 κιλών (όσο ζυγίζει ένα μονοθέσιο της F1 με τον οδηγό του). Επιπλέον, οι ράγες της οροφής μπορούν να αντέξουν 300 κιλά εν στάσει -για όσους έχουν ton αντίστοιχο ειδικό εξοπλισμό camping- ή 163 κιλά εν κινήσει.

To νέο Land Rover Defender 130 διατίθεται ήδη στη Βρετανία, με τιμές που ξεκινούν εκεί από τις 87.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ