Πρεμιέρα για το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV με τον Wankel κινητήρα

Mazda MX-30 Wankel

Τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών επέλεξε η Mazda για την παγκόσμια πρεμιέρα της plug-in υβριδικής έκδοσης του μέχρι σήμερα γνωστού MX-30

Το Mazda MX-30, το πρώτο μαζικής παραγωγής ηλεκτρικό όχημα της ιαπωνικής φίρμας, αποκτά μια νέα plug-in υβριδική έκδοση, η οποία ενσωματώνει μεταξύ άλλων έναν περιστροφικό κινητήρα σε ρόλο γεννήτριας.

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV, ως plug-in hybrid, συνεχίζει να προσφέρει τις ίδιες αξίες στους πελάτες με το αρχικό MX-30, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει νέους τρόπους χρήσης του αυτοκινήτου ως ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία.

Mazda MX-30 Wankel
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 85 χλμ., επαρκή για τις καθημερινές ανάγκες οδήγησης, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης της γεννήτριας για μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων. Με αυτό τον τρόπο, σε όλη τη διάρκεια της οδήγησης το αυτοκίνητο κινείται με ηλεκτροκινητήρα.

Η Mazda επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν περιστροφικό κινητήρα για τη κίνηση της γεννήτριας, εκμεταλλευόμενη τη μοναδική ικανότητα τους να παράγουν την απαιτούμενη ισχύ μέσω μικρών μονάδων ισχύος.

Ο νέος αυτός αναπτυγμένος περιστροφικός κινητήρας 8C τοποθετείται μαζί με τη γεννήτρια και έναν κινητήρα υψηλής απόδοσης. Ο συμπαγής αυτός ηλεκτρικός κινητήρας συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 17,8 kWh και μια δεξαμενή καυσίμου 50 λίτρων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοναδικού υβριδικού συστήματος plug-in με πολύ ανταγωνιστική αυτονομία οδήγησης.

Mazda MX-30 Wankel

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι επίσης ιδανικό για πελάτες με δραστήριο τρόπο ζωής, καθώς προσφέρει χαρακτηριστικά όπως συμβατότητα με κανονική φόρτιση AC 1 ή 3 φάσεων, γρήγορη φόρτιση DC και τροφοδοσία 1.500 W, καθώς και τρεις λειτουργίες οδήγησης ώστε να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης: Normal, EV και Charge. Επιπλέον, με τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 125 kW, παρέχει ακόμη και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις οδήγησης από το MX-30 BEV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών είναι το Edition R - μια ειδική έκδοση που θα είναι διαθέσιμη όταν το MX-30 e-Skyactiv R-EV κυκλοφορήσει.

Mazda MX-30 Wankel

Το Edition R διαθέτει το μεταλλικό φινίρισμα Maroon Rouge - μια ανανέωση του χρώματος της οροφής του πρώτου μας επιβατικού οχήματος, του Mazda R360 Coupe - ως ένα αποκλειστικό εξωτερικό χρώμα που δίνει έμφαση στα πλαϊνά της οροφής. Το υπόλοιπο σώμα και το εσωτερικό είναι φινιρισμένα σε μαύρο χρώμα.

Η έκδοση R περιλαμβάνει επίσης μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως ένα έμβλημα σε σχήμα ρότορα ραμμένο στα πατάκια, καθώς και ανάγλυφο στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ