Η Mazda είναι η πιο αξιόπιστη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο

Mazda αξιοπιστία

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του Consumer Reports για τις πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων παγκοσμίως, στην οποία πρώτευσε η Mazda.

Η έρευνα του Consumer Reports γίνεται κάθε χρόνο και, μέσω ειδικής βαθμολογίας σε κλίμακα από 0 έως 100, αξιολογεί την αξιοπιστία όλων των μαρκών αυτοκίνητων παγκοσμίως.

Τα δεδομένα λαμβάνονται από τους καταναλωτές, με την έρευνα του 2020 να αντλεί απαντήσεις από τους ιδιοκτήτες 329.000 οχημάτων μοντέλων που αποκτήθηκαν για πρώτη φορά από το 2000 έως και το 2020.

Όλα τα αυτοκίνητα αξιολογούνται σε 17 σημεία που συνήθως παρουσιάζουν βλάβες, όπως είναι τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη, το σύστημα κλιματισμού, τα συστήματα ασφαλείας, οι αναρτήσεις, το τιμόνι, τα φρένα και το χρώμα αμαξώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το 2020 λοιπόν, η εταιρεία που πήρε την πρώτη θέση στην έρευνα του Consumer Reports και ανακηρύχθηκε ως η πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων για το 2020 ανάμεσα σε 26 διαφορετικές μάρκες, είναι η Mazda. Η ιαπωνική φίρμα συγκέντρωσε 83 βαθμούς στους 100, καταφέρνοντας μάλιστα να έχει στους κόλπους της 5 μοντέλα τα οποία πήραν 80 ή περισσότερους βαθμούς.

Το μοντέλο της Mazda που κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία ήταν το μεσαίο SUV, Mazda CX-5, το οποίο αξιολογήθηκε με 85/100 και μπήκε έτσι στο Top 10 των πιο αξιόπιστων μοντέλων της αγοράς.

Σύμφωνα με το Consumer Reports, η Mazda έχει καταφέρει να επιτύχει έναν πολύ καλό συνδυασμό ευχαρίστησης (οδηγικής και αισθητικής) και αξιοπιστίας, δίνοντας μια πειστική απάντηση στο ερώτημα του εάν τα «συναρπαστικά» αυτοκίνητα μπορεί να είναι και αξιόπιστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ