Μικρή ανανέωση για το Mazda MX-5

Mazda MX-5 2021

Η Mazda ανανεώνει στα σημεία το roadster μοντέλο της μέσω μικρών βελτιώσεων.

Οι αισθητικές αλλαγές του MX-5 περιλαμβάνουν νέες επιλογές χρωμάτων, με την έκδοση Takumi να προσφέρεται με λευκό δερμάτινο εσωτερικό, νέο εξωτερικό χρώμα Deep Crystal Blue Mica, ζάντες της BBS διαστάσεων 16 και 17 ιντσών και τη σκούρα κόκκινη οροφή soft-top.

Η Mazda συμπεριέλαβε, επίσης, και το σύστημα ασύρματης διασύνδεσης με Apple CarPlay τόσο στην έκδοση με soft-top όσο και στην έκδοση RF.

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από τον Skyactiv-G 1.5, που αποδίδει 132 PS στις 7.000σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 152 Nm στις 4.000σ.α.λ. και τον 2λιτρο Skyactiv-G με απόδοση 135 kW/184 PS στις 7,000σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 205 Nm είναι ήδη διαθέσιμη στις 4.000σ.α.λ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για ακόμα περισσότερη βελτίωση της κατανάλωσης, ο Skyactiv-G 2.0 εφοδιάζεται με το σύστημα i-Eloop, ένα σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, και το σύστημα start-stop που ονομάζεται Mazda i-stop.

Στον εξοπλισμό του ιαπωνικού roadster περιλαμβάνονται μια σειρά από εφαρμογές υποβοήθησης όπως το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure WarningSystem - LDWS) και τα full-LED φωτιστικά σώματα με αυτόματη ρύθμιση εμβέλειας, που εξασφαλίζει μόνιμα τον ιδανικό φωτισμό του δρόμου.

Στα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας περιλαμβάνεται επίσης και η υποβοήθηση στάθμευσης (RCTA), που προειδοποιεί τον οδηγό για την πίσω διασταυρούμενη κυκλοφορία όταν εκείνος κινείται με όπισθεν, το σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας (Lane Change Assistant Plus - BSM), που ελέγχει τα τυφλά σημεία, και το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού Matrix LED με μεταβαλλόμενα προγράμματα.

Η τιμή εκκίνησης για το Mazda MX-5 2021 ανέρχεται στις 26.860 ευρώ (έκδοση Challenge G132 Soft Top).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ