Πού θα περιπολεί το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό van στην Ελλάδα;

evan-elas

Το ηλεκτρικό όχημα στα χρώματα της ΕΛΑΣ αποτελεί δωρεά της «Νέας Οδού» και έχει αυτονομία 320 χιλιόμετρα

Το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό τύπου van απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία το οποίο θα αναλάβει δράση σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Το όχημα παρέλαβε από τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Ροδιανό Αντωνακόπουλο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης σε ειδική εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) «Μαλακάσας – Σείριος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης έκανε λόγο για «πράσινη» μετάβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά της Τροχαίας παραλαμβάνοντας το σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα, που θα καλύψει τις υπηρεσιακές ανάγκες του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα- περιπολικό που κυκλοφορεί σε αυτοκινητόδρομο, διαθέτοντας αυτονομία περίπου 320 χιλιομέτρων.

«Είμαστε στη θέση αυτή σήμερα, για να παραλάβουμε αυτό το όχημα με ιδιαίτερη χαρά και ευχαριστία προς την εταιρεία της Νέας Οδού. Είναι –θα τολμήσω να πω- το πρώτο βήμα της συνεργασίας μας σε μια πράσινη αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας», σημείωσε ο κ. Λογοθέτης.

Σημειώνεται πως, έπειτα από ειδική διαμόρφωση, στο όχημα έχει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που καλύπτει ένα ανακριτικό περιπολικό.

Ειδικότερα, φέρει, μεταξύ άλλων, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή με προγράμματα ελέγχου φορτηγών- λεωφορείων και λοιπών βαρέων οχημάτων, φορητό RADAR ελέγχου ταχύτητας, καθώς και αλκοολόμετρο ελέγχου μέθης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την προσθήκη του οχήματος αυτού, αναβαθμίζεται περαιτέρω η επιχειρησιακή ετοιμότητα και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της Τροχαίας, ενώ αποτελεί ακόμη ένα καθοριστικό βήμα στον στόχο της Ελληνικής Αστυνομίας για την πράσινη μετάβαση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος Χρήστος Παπαφιλίππου, η Διοικητής του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑ.ΘΕ. Αττικής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρυσούλα Μπακού, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To νέο ηλεκτρικό περιπολικό van αφορά στην «πολιτική» έκδοση του Peugeot e-Traveller που διατίθενται σε διατίθεται σε δύο μήκη Standard (4,98 m) και Long (5,33 m). Το ύψος του 1,90 m σημαίνει ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στους περισσότερους χώρους στάθμευσης.

Το νέο ηλεκτρικό βαν είναι προσαρμόσιμο και πρακτικό, με συρόμενα και αφαιρούμενα καθίσματα, ράφια στη σειρά 2 και πολλά άλλα. Διαθέτει επίσης το σύστημα Advanced Grip Control με Hill assist Descent Control, ένα ενισχυμένο σύστημα πρόσφυσης για χρήση σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης (άμμος, λάσπη, χιόνι κ.λπ.).

Το νέο E-Traveller τροφοδοτείται από έναν νέο πιο αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει μέγιστη ισχύ 136 ίππων και μέγιστη ροπή 260 Nm, εγγυώντας βέλτιστη απόδοση από την εκκίνηση έως την τελική ταχύτητα των 130 χλμ./ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ