Πότε έρχεται το νέο Renault Scenic;

Renault Scenic Vision 1

H νέα γενιά του Renault Scenic θα αλλάξει χαρακτήρα, αλλά θα διατηρήσει την πρακτικότητά της.

Η μεγάλη δημοτικότητα των crossover και SUV έφερε αλλαγές στην αυτοκίνηση, με πολλές κατηγορίες αυτοκινήτων να «σβήνουν» από την αγορά. Μία από αυτές είναι και τα πολυμορφικά (MPV).

Renault Scenic Vision 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Renault Scenic θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover που θα τοποθετηθεί εμπορικά πάνω από το νέο Megane E-Tech. Στην πραγματικότητα, το μόνο κοινό που θα έχει το νέο μοντέλο με τους προγόνους του θα είναι το όνομα. Ουσιαστικά μιλάμε για μια νέα και πιο μοντέρνα σχεδίαση που ακολουθεί τα βήματα της νέας σχεδιαστικής γλώσσας που εφαρμόζει ο Γάλλος κατασκευαστής, με ανάγλυφες επιφάνειες, έντονες ακμές και αρκετά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Την περασμένη άνοιξη η Renault μας παρουσίασε το πρωτότυπο Scenic Vision με σκοπό να μας δώσει μια πρώτη γεύση από το επικείμενο ηλεκτρικό πολυμορφικό crossover που ετοιμάζει. Ωστόσο, μία από τις μεγάλες διαφορές μεταξύ του Megane και του Scenic θα βρίσκεται στο εσωτερικό, καθώς τα 4,5 μέτρα μήκος που θα φτάσει το νέο crossover θα του επιτρέψουν να προσφέρει έναν μεγάλο εσωτερικό χώρο για επιβάτες και αποσκευές.

Renault Scenic Vision 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό του νέου Scenic, το ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης «OpenR» θα προέρχεται από τα νέα Megane E-Tech και Austral, και περιλαμβάνει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μία έγχρωμη οθόνη αφής 12 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Πιστό στην ιστορία των προκατόχων του, το νέο Scenic θα εστιάζει στην πρακτικότητα και θα φέρει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και πολλές διευκολύνσεις φόρτωσης. Επταθέσια έκδοση Grand Scenic δεν θα υπάρξει για να βολέψει τις μεγάλες οικογένειες, αλλά και η πενταθέσια θα προσφέρει γενναίους χώρους για τα πόδια και το κεφάλι των επιβατών.

Το επερχόμενο ηλεκτρικό Renault Scenic θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς, στοιχείο που θα το διαφοροποιεί αρκετά από το αδελφό Megane. Η χωρητικότητα της μπαταρίας θα είναι μεγαλύτερη από του Megane και θα ξεπερνάει τις 60 kWh, προσφέροντας αυτονομία που θα πλησιάζει τα 500 χλμ. με μία φόρτιση.

Renault Scenic Vision 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν το νέο Renault Scenic διατηρήσει την αρχική σχεδιαστική ιδέα του πρωτότυπου, τότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που το μήκος του θα φτάνει τα 4,49 μέτρα. Με αυτό σαν δεδομένο, το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί εμπορικά ανάμεσα από το ηλεκτρικό Megane και το υβριδικό Austral. Όπως είναι και ευκόλως κατανοητό, το νέο Scenic θα είναι και ψηλότερο συνολικά από το Megane, προσφέροντας ανώτερο αέρα ευρυχωρίας.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσει το νέο ηλεκτρικό Renault Scenic, αυτός θα έχει την μορφή των μεσαίων ηλεκτρικών SUV και 5θυρων μοντέλων, προσφέροντας όμως μεγαλύτερους χώρους από αυτόν.

Renault Scenic Vision 5

Η κυκλοφορία του νέου Renault Scenic E-Tech στην αγορά έχει προγραμματιστεί για το 2024, πράγμα που σημαίνει ότι τα πρώτα καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τις πρώτες δοκιμές στο δρόμο από την ερχόμενη χρονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ