Πόσο πουλήθηκε η σπάνια Lotus Elite που άνηκε σε έναν θρυλικό πρωταθλητή της F1

Lotus Elite 1976 Mario Andretti

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, αυτή η σπάνια Lotus Elite του 1976, που είχε κάποτε στην ιδιοκτησία του ο Mario Andretti, μόλις πρόσφατα πουλήθηκε έναντι μόλις 13.074 ευρώ.

Η τιμή του αυτή, στην οποία αποφάσισε να τη διαθέσει ο οίκος H&H στη Βρετανία, είναι σχεδόν απίστευτη τόσο γιατί το αυτοκίνητο άνηκε κάποτε στον Αμερικανό Mario Andretti, παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 με τη Lotus το 1978, όσο και διότι αυτό είναι ένα από τα μόλις 2.535 αντίτυπα της Elite που κατασκεύασε το βρετανικό εργοστάσιο την περίοδο 1974-'82.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Andretti μπορεί να μην πήρε ποτέ τη δεξιοτίμονη αυτή Lotus στις ΗΠΑ, παρά προτίμησε να τη διατηρεί στη Βρετανία για τις εκεί ανάγκες του, όμως δεν παύει το συγκεκριμένο αντίτυπο της Elite να είναι ένα δώρο που έκανε αυτοπροσώπως στον Andretti ο θρυλικός ιδρυτής της Lotus, Colin Chapman.

Ο Andretti, που οδηγούσε για την ομάδα της Lotus στη F1 την περίοδο 1976-'78, εν συνεχεία πούλησε αυτή την Elite, και έκτοτε το τετραθέσιο αυτό coupe άλλαξε δύο ιδιοκτήτες - και τώρα, πλέον, τρεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Elite ήταν πρωτοποριακή για την εποχή της, καθώς στο αμάξωμά της έγινε εκτενής χρήση fiberglass ώστε το βάρος της να διατηρηθεί κάτω από τον έναν τόνο. Κάτω από το καπό της φιλοξενεί έναν υψηλόστροφο τετρακύλινδρο, δίλιτρο κινητήρα ισχύος 158 ίππων, που συνοδεύεται από μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Ως αποτέλεσμα, ήταν ικανό να επιταχύνει στα 0-100 km/h σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα, και να αγγίζει τελική ταχύτητα 200 km/h.

Ο νέος του ιδιοκτήτης, όπως φαίνεται, είχε την εξαιρετική τύχη να αποκτήσει αυτή τη σπάνια -και τόσο σημαντική λόγω της ιστορίας της- Lotus σε τιμή που μετά βίας μπορεί κανείς να αγοράσει το πιο φτηνό και οικονομικό καινούριο αυτοκίνητο της αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ