Η αναβίωση μίας θρυλικής Jaguar

Jaguar C-Type

Εβδομήντα χρόνια μετά την πρώτη της νίκη στον θρυλικό 24ωρο αγώνα Le Mans, η Jaguar C-Type «αναγεννιέται», με ένα χειροποίητο μοντέλο που δημιουργήθηκε με βάση τις αρχικές προδιαγραφές του 1953.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της δουλειάς του τμήματος Jaguar Classic και δημιουργήθηκε για να τιμήσει την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά του εμβληματικού μοντέλου της βρετανικής μάρκας.

Θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό και θα διατηρήσει το σύστημα πέδησης με δίσκους που είχε εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Dunlop και για την εποχή του ήταν άκρως πρωτοποριακό.

Μάλιστα η πρώτη νίκη αγωνιστικού αυτοκινήτου με δίσκους φρένων ήρθε στις 29 Ιουνίου του 1952, με τον Sir Stirling Moss να κερδίζει με τη C-Type στη Ρεμς. Η ιδανική προετοιμασία για τον 24ωρο αγώνα Le Mans του 1953.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέρει τον ίδιο κινητήρα 3.4 λίτρων και απόδοσης 220 αλόγων, που χρειάστηκε εννέα μήνες δουλειάς για να κατασκευαστή. Η Jaguar κατάφερε να εντοπίσει αρκετά αυθεντικά εξαρτήματα, όπως ο κεντρικός καθρέφτης της Lucas, τα ρολόγια και τα όργανα της Smiths.

Παρά την εντυπωσιακή προσπάθεια όλα να γίνουν... όπως παλιά, κάτι έγινε με τρόπο που δεν έχει γίνει ξανά. Διότι είναι το πρώτο δημιούργημα της Jaguar Classic που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας CAD (Computer Aided Design). Παράλληλα, οι δοκιμές αντοχής και τα εγκεκριμένα από την παγκόσμια ομοσπονδία (FIA) συστήματα ασφαλείας, δίνουν το πράσινο φως ώστε η αναβίωση της C-Type να μπορεί να βγει στην πίστα!

Δείτε τη στο video που ακολουθεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ