Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές των ανταλλακτικών αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια;

Led Lights

Ένα ακόμα αγκάθι καλείται να αντιμετωπίσει ο ασφαλιστικός κλάδος του αυτοκινήτου στην Ευρώπη, καθώς οι τιμές των ανταλλακτικών αυξάνεται με σταθερό ρυθμό εκτινάσσοντας το κόστος των επισκευών.

Οι ανατιμήσεις που έχει προκαλέσει η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών φαίνεται πως είναι η κορυφή του παγόβουνο, μιας και η πολυπλοκότητα των νέων αυτοκινήτων μοιάζει από μόνη της αρκετή ώστε να προκαλέσει πονοκέφαλο όχι μόνο στους καταναλωτές αλλά και στους ασφαλιστικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Τα στοιχεία που έδωσε στο φως τη δημοσιότητας η Γερμανική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών είναι ενδεικτικά του προβλήματος. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, το κόστος των ανταλλακτικών των αυτοκινήτων τα τελευταία οκτώ χρόνια παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 43%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωταθλητές της αύξησης είναι τα πίσω φωτιστικά σώματα, καθώς με την υιοθέτηση της τεχνολογίας LED κατάφεραν να ανεβάσουν το κασέ τους κατά 67%. Στο 60% φτάνει η αύξηση την τελευταία δεκαετία του μπροστινού καπό, ενώ σε… υψηλά δεκαετίας κινούνται και οι τιμές των κεντρικών εισαγωγών αέρα.

Αυτό, όπως είναι φυσικό, έχει αυξήσει το μέσο κόστος των επισκευών που καλούνται να καλύψει μια ασφαλιστική εταιρεία. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, λοιπόν, το μέσο κόστος επισκευής το 2013 ήταν 700 ευρώ, ενώ το 2020 άγγιξε τα 3.100 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ