Γιατί το πρόβλημα με τα chips θα λυθεί σύντομα;

Παραγωγή αυτοκινήτων

Η Υπουργός Οικονομικών της Ταϊβάν δήλωσε επίσημα ότι στο τελευταίο τρίμηνο του έτους η παραγωγή των chips θα εξισορροπηθεί με τη ζήτηση, βάζοντας τέλος στα τυχόν προβλήματα που υπάρχουν στην παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων.

Η Ταϊβάν είναι η μεγαλύτερη χώρα προμηθευτής των περίφημων chips (ημιαγωγών) για τα αυτοκίνητα, η μειωμένη παραγωγή των οποίων έχει οδηγήσει σε αρκετές καθυστερήσεις και στην παραγωγή των αυτοκινήτων πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το ζήτημα μάλιστα σε χώρες όπως η Αμερική έφθασε και στη Γερουσία, με τους Δημοκρατικούς Γερουσιαστές του Michigan και του Ohio (περιοχές που παραδοσιακά παράγουν αυτοκίνητα) να ζητούν επίσημα από την κυβέρνηση της Ασιατικής χώρας να βρει λύση και να βάλει τέλος στο πρόβλημα με τις παραγωγές των chips.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Υπουργός Οικονομικών της Ταϊβάν, Wang Mei-hua, σε συνάντησή της με τον νέο πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ταϊπέι, διαβεβαίωσε ότι η παραγωγή των chips για τα αυτοκίνητα θα εξισορροπήσει την παγκόσμια ζήτηση μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, υποσχόμενη μάλιστα ότι θα κάνει τα πάντα για να κερδηθεί ο πολύτιμος χρόνος που έχει χαθεί όλο το τελευταίο διάστημα μετά το τέλος του lockdown.

car chips

Η Wang τόνισε ότι ήδη φέτος, η παραγωγή των περίφημων chips για τα αυτοκίνητα έχει αυξηθεί κατά 60% το πρώτο 6μηνο του έτους συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και πλέον αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω ώστε να καλύψει την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση.

Το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς έχει πάρει και διπλωματικές διαστάσεις, αφού η Ταϊβάν προσπαθεί να διασφαλίσει το μεγαλύτερο της διεθνή και αμυντικό εταίρο, τις Η.Π.Α., ότι κάνει ό,τι μπορεί για να το λύσει, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την Κίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Υπουργός σημείωσε ότι σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, οι εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών της Ταϊβάν δουλεύουν συνεχώς για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που θέτουν «αντίστοιχα σκεπτόμενοι συνεργάτες» (σ.σ. αναφέρεται σε Η.Π.Α. και Ευρωπαϊκή Ένωση).

Η μειωμένη παραγωγή των chips μετά τα lockdown της πανδημίας του κορωνοϊού έχει μεν δημιουργήσει προβλήματα στις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες καθυστερώντας την παραγωγή και κατά συνέπεια αρκετές από τις παραδόσεις λόγω ελλείψεων των ανταλλακτικών, ωστόσο φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον η λύση για να επανέλθει πάλι σε full ρυθμούς η παραγωγή και κατά συνέπεια, να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως για καινούργια οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ