Πόσες χιλιάδες παραβάσεις έκαναν οι Αθηναίοι οδηγοί σε μόλις 15 ημέρες;

troxaia1000

Πάνω από 1.180 κλήσεις «έκοβε» η Τροχαία καθημερινά στην πρωτεύουσα σε ατίθασους οδηγούς το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου.

Ακινητοποιήσεις οχημάτων, κλήσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για υπερβολική ταχύτητα, για πρόκληση υπερβολικού θορύβου, για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη αλλά και οδήγηση χωρίς δίπλωμα καταγράφηκαν στους ελέγχους της Τροχαίας στην περιφέρεια Αττικής στο πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου.

Μάλιστα σε μόλις 2 εβδομάδες η Τροχαία βεβαίωσε 17.792 παραβάσεις οι οποίες ήταν εστιασμένες στην επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα πάνω από 1.180 οδηγοί να φεύγουν με κάποια κλήση στα χέρια τους από τα μπλόκα της ΕΛΑΣ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν εντατικοί στοχευμένοι έλεγχοι σε οδικούς άξονες, όπου έχει παρατηρηθεί συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Επιπλέον, αναπτύχθηκαν δράσεις με εστίαση στον έλεγχο οδηγών ταξί και στην περιστολή της δραστηριότητας ατόμων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα τμήματα οδών και πεζοδρομίων.

Τα ειδικά συνεργεία ελέγχων βεβαίωσαν συνολικά 17.792 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 503 αφορούσαν σε οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, οι 1.350 παραβάσεις σε υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, οι 157 σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 395 σε αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 570 σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 1.559 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους και οι 47 σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Επίσης συνελήφθησαν 3 οδηγοί, οι οποίοι κατελήφθησαν να πραγματοποιούν αυτοσχέδιους αγώνες από κλιμάκιο αστυνομικών που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό και κατασχέθηκαν τα οχήματα τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι επιχειρησιακές δράσεις για την οδική ασφάλεια στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής θα εντατικοποιηθούν.

Δείτε το video της ΕΛΑΣ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ