Έτρεχαν με 200 χλμ./ώρα σε δρόμους με όριο 60 χλμ./ώρα!

200

Σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δίκυκλων αφαιρέθηκαν οι άδειες οδήγησης και οι πινακίδες κυκλοφορίας ενώ ακινητοποιήθηκαν 150 οχήματα.

Με μια κλήση της Τροχαίας στο χέρι έφυγαν 8 στους 10 οδηγούς οι οποίοι ελέγχθηκαν σε κάποιο μπλόκο της Τροχαίας, ενώ εκατοντάδες ήταν εκείνοι στους οποίους αφαιρέθηκε το δίπλωμα, η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας και την ίδια στιγμή οι Αρχές ακινητοποίησαν 150 οχήματα!

Πρόκειται για αριθμό παραβάσεων ρεκόρ που καταγράφηκαν σε μόλις 4 ημέρες στην Περιφέρεια Αττικής κατά τις νυχτερινές ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της οδήγησης με υπερβολική ταχύτητα, αλλά και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως και 19-1-2024, στοχευμένοι έλεγχοι, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, επί των Λ. Μαραθώνος, Λ. Κηφισίας, Λ. Ποσειδώνος και σε λοιπούς οδικούς άξονες, από Αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με τη συμμετοχή Αστυνομικών των κατά τόπο αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας.

Συνολικά διενεργήθηκαν περί τους 2.800 τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.988 παραβάσεις του Ν.2696/99 «Περί Κ.Ο.Κ.», εκ των οποίων οι -219- σε βαθμό πλημμελήματος, εκ των οποίων οι 376 αφορούσαν σε υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, οι 133 σε μη χρήση κράνους, οι 89 σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 81 σε μη εφοδιασμό με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, οι 66 σε αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οι 59 σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 38 σε οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, οι 31 σε ανασφάλιστο όχημα και οι 1.115 σε λοιπές παραβάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 299 πινακίδες, 353 άδειες κυκλοφορίας και 477 άδειες ικανότητας οδήγησης. Ακινητοποιήθηκαν 150 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό τα 90 εξ αυτών.

Επίσης συνελήφθησαν 5 ημεδαποί οδηγοί, διότι ο πρώτος εξ αυτών κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτ/τα επί της διασταύρωσης των Λ. Βουλιαγμένης και Λ. Αλίμου στερούμενος της απαιτούμενης κατά νόμο άδειας ικανότητας οδήγησης, χωρίς το όχημα να φέρει την νόμιμη πινακίδα κυκλοφορίας, με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 70 χλμ/ώρα.

Ο δεύτερος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Βουλιαγμένης να οδηγεί δίκυκλη μοτ/τα στερούμενος της απαιτούμενης κατά νόμο άδειας ικανότητας οδήγησης και χωρίς το όχημα να φέρει την νόμιμη πινακίδα κυκλοφορίας και αποτελεσματικό σιγαστήρα, καθώς σε επιγενόμενη μέτρηση με θορυβόμετρο προέκυψε ότι εξέπεμπε 106 db αντί 95 db. Πέραν των ανωτέρω, το όχημα κινούνταν με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 70 χλμ/ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τρίτος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Κηφισίας να οδηγεί Ι.Χ.Ε. όχημα και να κινείται με ταχύτητα 122 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 χλμ/ώρα. Περαιτέρω, ήταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό (α) μέτρησης 0,89 mg/l και (β) μέτρησης 0,92 mg/l εκπνεόμενου αέρα.

Ο τέταρτος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Μαραθώνος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. όχημα και να κινείται με ταχύτητα 192 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 χλμ/ώρα. Περαιτέρω, ήταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό (α) μέτρησης 0,42 mg/l και (β) μέτρησης 0,30 mg/l εκπνεόμενου αέρα.

Ο πέμπτος εξ αυτών κατελήφθη ομοίως επί της Λ. Μαραθώνος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. όχημα και να κινείται με ταχύτητα 176 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 χλμ/ώρα.

Οι ως άνω συνελήφθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 290Α του Ποινικού Κώδικα «περί επικίνδυνης οδήγησης» και κατά περίπτωση σύμφωνα με τα άρθρα 94 (στέρηση της απαιτούμενης κατηγορίας άδειας οδήγησης) και 42 (οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα εμπλεκόμενα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανό και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τις κατά αυτών σχηματισθείσες δικογραφίες στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και θα διενεργηθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ