Πόσα βήματα χρειάζονται για να βάλεις μπροστά το AMG One; (Video)

Mercedes AMG One Interior

Το AMG One είναι μια Formula 1 για το δρόμο, κι έτσι δεν θα μπορούσε ο κινητήρας της να εκκινεί απλά και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένα video αποκαλύπτει πόσες κινήσεις χρειάζονται για αυτό.

Δεν κρύβεται καμία απολύτως υπερβολή σε αυτόν τον χαρακτηρισμό του AMG One. Το κινεί η υβριδική μονάδα ισχύος του μονοθεσιου της Mercedes F1, απόδοσης 1.063 ίππων, εξελιγμένη στο υπερσύγχρονο Mercedes High Performance Powertrains στο Brixworth της Βρετανίας.

Ο θερμικός κινητήρας στον πυρήνα του συστήματος είναι V6 Turbo, και συνοδεύεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες - κι εδώ εντοπίζεται και η διαφορά από το μονοθέσιο της F1, που έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι το AMG One, το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής της Mercedes όλων των εποχών, αγγίζει τελική ταχύτητα 352 km/h - υποστηριζόμενο, μέχρι να φτάσει εκεί, από αντίστοιχης τεχνολογίας αεροδυναμικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Κατά συνέπεια, δεδομένης της πολυπλοκότητας της εκκίνησης του υβριδικού κινητήρα της F1, δεν θα ήταν και τόσο εύκολο να βάλει κανείς μπροστά το AMG One απλά και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Έτσι, ο δημοφιλής YouTuber «Shmee150» σκέφτηκε να φτιάξει ένα video εξηγώντας ακριβώς πόσα βήματα χρειάζονται τη διαδικασία αυτή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως βλέπουμε, χρειάζονται τέσσερα βήματα για να πάρει μπροστά ο υβριδικός κινητήρας. Αρχικά πρέπει να εκκινούν οι δύο μπροστινοί ηλεκτροκινητήρες, και έπειτα να θερμαίνονται οι καταλυτικοί μετατροπείς πριν ανάψει ο θερμικός V6 Turbo.

Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία, όταν ανάψουν και ζεσταθούν όλοι οι κινητήρες, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ έξι χαρτογραφήσεων της μονάδας ισχύος.

Μπελαλίδικη διαδικασία. Ευτυχώς αυτό το πρόβλημα θα έχει να απασχολεί μόνο 275 ανθρώπους, που θα αποκτήσουν τα ισάριθμα αντίτυπα στα οποία θα κατασκευαστεί το AMG One. Καταβάλλοντας βεβαίως νωρίτερα τα 2,7 εκατομμύρια δολάρια που κοστίζει καθένα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ