Πώς θα ήταν μια Coupe παραλλαγή της Mercedes E-Class

Mercedes E-Class Coupe render

Η παλιά Mercedes E-Class Coupe έχει δώσει τη θέση της στη CLE, όμως ένας αυτόνομος σχεδιαστής φαντάστηκε πώς θα ήταν μια τέτοια έκδοση στη νέα γενιά του sedan οικογενειακού της Στουτγάρδης.

Η Mercedes έχει δώσει στη νέα CLE το χρίσμα των Coupe σπορ αυτοκινήτων που είχαν παλιότερα οι C-Class και E-Class coupe. H τελευταία, η μεγαλύτερη εκ των δύο, πωλείται τώρα σε εκδόσεις sedan, σε sedan μεγάλου μεταξονίου, σε estate (station wagon) και σε All-terrain. Αλλά όχι, πλέον, στις πιο δυναμικές και ελκυστικές εκδόσεις Coupe και Convertible.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, για τους σχεδιαστές του διαδικτύου, ειδικούς στο CGI για την αυτοκίνηση, αυτό δεν είναι εμπόδιο. Για παράδειγμα, ο designer που φέρει την ονομασία Sugar Chow ολοκλήρωσε τα ψηφιακά του σχέδια σχετικά με το πώς θα μπορούσε να ήταν μια Mercedes E-Class αν διατηρούσε την Coupe έκδοσή της.

Παρότι το ρύγχος και η ουρά στο σχέδιό του είναι παρεμφερείς με της sedan E-Class, για παράδειγμα με τα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες AMG-line, η σιλουέτα του ψηφιακού αυτού αυτοκινήτου ανασχεδιάστηκε ολοκληρωτικά αποκτώντας πιο κεκλιμένη εμπρός και πίσω κολόνα και μαζί τα χαρακτηριστικά παράθυρα χωρίς πλαίσιο.

Σε σύγκριση με τη Mercedes-AMG CLE έχει πιο μικρό μεταξόνιο, ενώ οι γυάλινες επιφάνειές του παραπέμπουν στην παλαιότερη C-Class Coupe. Παρόλα αυτά, η ψηφιακή E-Class Coupe είναι λιγότερο δυναμική από τη CLE, αλλά πιο φίνα και πολυτελής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη ζήτηση. Αυτή δεν ήταν αρκετή για να δικαιολογήσει την επένδυση για την εξέλιξη δύο επιπλέον εκδόσεων, ανάμεσα σε όλες της νέας γενιάς τους.

Αυτό συνδέεται βεβαίως και με την προτίμηση του κοινού στα SUV, που οδηγεί τη Mercedes να αφοσιωθεί σε αυτοκίνητα όπως η GLC και η GLE Coupe. Παρόλα αυτά, η Mercedes εξακολουθεί να προσφέρει τη CLE, που είναι ένα από τα τελευταία Coupe / Cabriolet με αμιγώς θερμικό σύστημα κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ