Έρχονται το 2024 οι ηλεκτρικές Mercedes CLA και GLC

Mercedes GLC

Η Mercedes εξαπολύει την επίθεσή της στα Tesla Model 3 και Model Y με τις νέες, αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές της sedan CLA και του crossover GLC που θα παρουσιάσει την επόμενη χρονιά.

Τα δύο νέα αυτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας της Στουτγάρδης παρουσιάστηκαν σε συνάντηση της Mercedes με τους αντιπροσώπους της στη Βόρεια Αμερική. Η ηλεκτρική CLA θα προσφέρει αυτονομία περίπου 640 km και η GLC, διάδοχος της EQC, περίπου 480 χιλιομέτρων.

Mercedes CLA
Mercedes CLA
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Automotive News, οι αντιπρόσωποι της εταιρείας στις ΗΠΑ είδαν συνολικά 8 επερχόμενα νέα μοντέλα της Mercedes (συμπεριλαμβανομένων και άλλων που θα διαθέτουν ακόμα κινητήρες εσωτερικής καύσης). Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η νέα E-Class και το επαγγελματικό van eSprinter, το οποίο θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ το 2023.

Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες, από αυτή τη συνάντηση, για τις ηλεκτρικές CLA και GLC. Η CLA θα είναι «πιο ψηλή και πιο σχεδιαστικά εκλεπτυσμένη» σε σχέση με τη θερμική της έκδοση, καθώς δεν θα βασίζεται στην τελευταία αλλά στην καινούρια πλατφόρμα MMA - η οποία σχεδιάστηκε κατ' αρχήν για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δευτερευόντως για θερμικά.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το εργοστάσιο στο οποίο θα κατασκευάζεται η ηλεκτρική CLA. Η Mercedes έχει επιβεβαιώσει ότι θα τροποποιήσει το εργοστάσιο του Rastatt -όπου κατασκευάζονται κατά κύριο λόγοι οι συμπαγείς σε διαστάσεις Mercedes- ώστε να παράγει αυτοκίνητα βάσει της πλατφόρμας ΜΜΑ, από το προσεχές καλοκαίρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο θα συμβεί και στο εργοστάσιο του Kecskemet στην Ουγγαρία. Όμως, δεδομένου ότι η Mercedes τα προσεχή χρόνια θα περιορίσει σημαντικά τη γκάμα των συμπαγών της αυτοκινήτων, δεν αποκλείεται τα συγκεκριμένα εργοστάσια να αρχίσουν να παράγουν μεγαλύτερα αυτοκίνητα στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ