Αποκάλυψη για την εντυπωσιακή Mercedes-Benz CLE Coupe

mercedes cle coupe

Πιστή στην παράδοση που η ίδια έχει δημιουργήσει, η Mercedes-Benz έρχεται να προσθέτει στην γκάμα της ένα κλασικό coupe, το οποίο συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο την εκλεπτυσμένη σχεδίαση με τη δυναμική.

Ένα νέο μοντέλο έρχεται να προσθέσει η Mercedes-Benz στην οικογένεια της E-Class, επιστρέφοντας σε μια κατηγορία που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή.

Ο λόγος για την εντυπωσιακή Mercedes-Benz CLE Coupe, η οποία επιχειρεί να παντρέψει τη πολυτέλεια και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα με τη δυναμική.

mercedes-cle-coupe
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mercedes-Benz CLE Coupe συνδυάζει στοιχεία από τη C-Class και την E-Class, φτάνοντας σε μήκος τα 4,85 μέτρα, αποτελώντας εκτός των άλλων τη μεγαλύτερη πρόταση της κατηγορίας της.

Σε σύγκριση με την C-Class Coupe, o CLE Coupe διαθέτει 10 χιλιοστά μεταλύτερο ύψος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών και 72 χιλιοστά επιπλέον για τα γόνατα. Αντιστοίχως, το διαμέρισμα των αποσκευών διαθέτει χωρητικότητα 420 λίτρων, όντας 60 λίτρα μεγαλύτερο από εκείνο της C-Class Coupe.

mercedes-cle-coupe

Πέρα από την άνεση και την ευρυχωρία που υπόσχεται το εσωτερικό της νέας Mercedes CLE Coupe, οδηγός και συνοδηγός έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ψηφιακό υπερθέαμα που προσφέρει η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη των 12,3 ιντσών και ο επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων των 11,9 ιντσών.

Στη βάση της γκάμας της νέας Mercedes-Benz CLE Coupe τοποθετούνται οι δίλιτροι κινητήρες βενζίνης και diesel. Στην πρώτη περίπτωση, εκείνη του δίλιτρου βενζινοκινητήρα, μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε δύο εκδόσεις ισχύος (204 ή 258 ίπποι), ενώ για τον πετρελαιοκινητήρα των 1.993 κ.εκ. προσφέρεται η διαμόρφωση των 200 ίππων και των 440 Nm ροπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mercedes-cle-coupe

Για την ώρα, την κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου εφοδιάζει ένας εξακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 3,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 381 ίππους και συνδυάζεται κατά αποκλειστικότητα με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα κινητήρια σύνολα της Mercedes-Benz CLE Coupe διαθέτουν στο πλευρό τους ένα ήπιο υβριδικό σύστημα ή αν προτιμάτε έναν ηλεκτροκινητήρα-εναλλάκτη, ο οποίος συμβάλλει στην κίνηση του αυτοκινήτου με 23 επιπλέον ίππους και 200 Nm ροπής.

mercedes-cle-coupe
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον βασικό εξοπλισμό του γερμανικού coupe συναντάμε επίσης και το αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων, σε αντίθεση με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και το σύστημα τετραδιεύθυνσης τα οποία προσφέρονται προαιρετικά.

Το εμπορικό λανσάρισμα της Mercedes-Benz CLE Coupe στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί η δημιουργία και της «ανοιχτής» εκδοχής του αυτοκινήτου, η οποία θα ακολουθήσει το επόμενο έτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ