Πώς φτιάχνονται τα ελαστικά των αυτοκινήτων; (video)

Ελαστικά αυτοκινήτου πώς φτιάχνονται video 2022

Ένα εξαιρετικό video για τους φιλομαθείς είναι αυτό που ακολουθεί και μας δείχνει βήμα προς βήμα πώς κατασκευάζεται ένα σύγχρονο ελαστικό επιβατικού αυτοκινήτου.

Τεράστιες είναι οι αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην κατασκευή των ελαστικών τα τελευταία 134 χρόνια, από τότε δηλαδή που ο Σκωτσέζος John Boyd Dunlop παρουσίασε ως εφεύρεση το πρώτο πνευματικό ελαστικό (όχι συμπαγές) με πρακτική εφαρμογή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη πατέντα για ελαστικό που φουσκώνει είχε κάνει την εμφάνιση της τέσσερεις 10ετίες νωρίτερα, το 1847 από έναν άλλο Σκωτσέζος, τον Robert William Thomson, ο οποίο και θεωρείται και ο πατέρας των πνευματικών ελαστικών.

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό τα σύγχρονα ελαστικά απέχουν παρασάγγας από τους προγόνους τους με τη λογική στην κατασκευή τους να είναι ωστόσο η ίδια: η παροχή πρόσφυσης αλλά και μερικής «μόνωσης» από τις ανωμαλίες του δρόμου.

Τα σύγχρονα ελαστικά ενσωματώνουν υψηλές δόσεις τεχνολογίας και ο τρόπος που κατασκευάζονται έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους φίλους των δύο τροχών. Το video που ακολουθεί μας δείχνει με εξαιρετικό τρόπο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πώς κατασκευάζεται ένα ελαστικό για επιβατικά αυτοκίνητα και πώς, κατά τη διαδικασία αυτή, συνδυάζονται όλα εκείνα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ