Πολύτιμη συλλογή παλιών Alfa Romeo κατασχέθηκε από την πόλη του Detroit

Alfa Romeo Collection Detroit

Ένας συλλέκτης παλιών Alfa Romeo στο προάστιο Sterling Heights του Detroit ισχυρίζεται ότι οι δημοτικές αρχές της πόλης προχώρησαν στην κατάσχεση της εντυπωσιακής του συλλογής και τη μετέφερε σε μάντρα της περιοχής.

Ο συλλέκτης, που ονομάζεται Dean Russell, διαθέτει συνεργείο παλιών Alfa Romeo, με την ονομασία Trail Auto. Η συλλογή των παλιών αυτοκινήτων βρισκόταν στον περιμετρικό χώρο του συνεργείου, και τώρα ισχυρίζεται ότι «τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν μετά από δικαστική εντολή, σε συνέχεια μιας χωροταξικής διαμάχης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο ο Russell, όπως πρόσθεσε, κατέχει ακόμα τους τίτλους ιδιοκτησίας όλων των αυτοκινήτων και σκοπεύει να τα πάρει πίσω στην κατοχή του από τις δημοτικές αρχές. Λόγω της νομικής διαδικασίας, ο Αμερικανός δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες - όμως αποκάλυψε ότι ήδη δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους να αγοράσουν αυτές τις Alfa στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Τα κλασσικά αυτά αυτοκίνητα είναι περιζήτητα, διότι η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για τις θρυλικές παλιές Alfa Romeo στην Αμερική γίνεται όλο και πιο περιορισμένη, μεταξύ των συλλεκτών που θέλουν να κρατήσουν τα ιστορικά ιταλικά τους αυτοκίνητα στο δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συλλογή του Russell, που κατασχέθηκε από το δήμο του Sterling Heights, περιλαμβάνει πάνω από 20 θρυλικές Alfa: από κλασσικές Spider μέχρι αντίτυπα της sedan 164 και της Alfetta - ακόμα και μία Giulia TI. Η κατάστασή τους διαφέρει: άλλες φαντάζουν επισκευάσιμες, ενώ άλλες είναι τρακαρισμένες ή έντονα αλλοιωμένες, και χρησιμεύουν μόνο για ανταλλακτικά.

Η συλλογή αυτή του Russell αφορά σε μία από τις μεγαλύτερες πηγές ανταλλεκτικών παλιών Alfa Romeo στις ΗΠΑ, και οι συλλέκτες κλασσικών αυτοκινήτων -όπως γράφουν στα σχόλιά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- ελπίζουν ότι η λήξη της νομικής διαμάχης με τον δήμο του Sterling Heights θα τους δώσει πρόσβαση στα ανταλλακτικά αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ