Οι Κινέζοι κοιτούν στα μάτια τους Γερμανούς με ένα υψηλών προδιαγραφών sedan

Geely EV sedan

Ο γίγαντας Geely, μητρική εταιρεία της Volvo, ετοιμάζεται να παρουσιάσει μέσα στο 2023 ένα πολυτελές ηλεκτρικό sedan σε fastback σιλουέτα και πόρτες που ανοίγουν αντικριστά.

Το νέο αυτοκίνητο της Geely θα παρουσιαστεί περίπου τον καιρό που περιμένουμε και το ανανεωμένο Polestar 2, τη σουηδικής θυγατρικής του κινεζικού ομίλου. Θα είναι η «ναυαρχίδα» της εταιρείας, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τη γνωστή πλατφόρμα SEA1 της αρχιτεκτονικής Sustainable Experience Architecture (SEA), στην οποία βασίζεται το Zeekr 001.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μια ηλεκτρική λιμουζίνα μεγάλου μήκους, δεδομένου ότι το Zeekr 001 έχει μεταξόνιο μεγαλύτερο των τριών μέτρων. Η ίδια πλατφόρμα SEA1 διαθέτει τεχνολογία 800V για ταχεία φόρτιση, και η Geely υποστηρίζει ότι για την πλήρωση της μπαταρίας δεν χρειάζονται περισσότερα από 20 λεπτά.

Φυσικά, η αρχιτεκτονική αυτή είναι δεκτική στην τοποθέτηση ενός ή δύο ηλεκτροκινητήρων. Για παράδειγμα, το Zeekr 001 διαθέτει δύο μοτέρ συνολικής απόδοσης 536 ίππων, που το καθιστούν τετρακίνητο και του χαρίζουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα - ενώ παράλληλα επιτυγχάνει αυτονομία της τάξης των 700 χιλιομέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Geely έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες της teaser εικόνες του νέου της Sedan, όπου μπορεί κανείς να διακρίνει ότι η φωτεινή υπογραφή των τρισδιάστατων φωτιστικών του σωμάτων στο ρύγχος παραπέμπει εν μέρει στο σχέδιο «σφυρί του Θορ» που έχουν εκείνα της Volvo.

Παράλληλα, οι πίσω θόλοι φαίνεται να είναι αρκετά μυώδεις, ενώ από τις φωτεινές ενδείξεις των χειρολαβών μπορεί κανείς να συμπαιράνει ότι οι πόρτες θα ανοίγουν αντικριστά, όπως συμβαίνει σε ορισμένες Rolls-Royce και στη Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition. Τέλος, η ουρά του κινεζικού sedan δείχνει σαν να έχει ενιαίο φως σε όλο το πλάτος της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ