Απόβαση στην Ευρώπη για την κινεζική Geely

Geely

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely ανακοίνωσε επίσημα την εξαγωγή των αυτοκινήτων της στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αυτό θα συμβεί, μέσω της συνεργασίας της, με την ουγγρική εταιρεία Grand Automotive Central Europe, η οποία προς το παρόν είναι αντιπρόσωπος της μάρκας Nissan.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, μέχρι στιγμής, το ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία Geometry C, αναμένεται να είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

Πρόκειται για ένα 5θυρο crossover, το οποίο αποδίδει 200 ίππους και χρησιμοποιεί μπαταρίες 53 kWh προσφέροντας αυτονομία 400 χλμ. ή 70 kWh που είναι ικανές για να καλύψουν περί τα 550 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Geometry C

Τα οχήματα που θα φέρουν πάνω τους, τα σήματα της Geely θα λανσαριστούν επίσημα και στις τρεις προαναφερθείσες χώρες το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Όπως ανέφερε διευθυντικό στέλεχος της Geely Auto International Corporation, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για την ανακοίνωση της δραστηριοποίησης των Κινέζων σε ευρωπαϊκό έδαφος, η πορεία των ηλεκτρικών μοντέλων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη δείχνει να ανεβαίνει με ταχείς ρυθμούς.

Έτσι, τόσο η κινεζική Geely, όσο και η ουγγρική Grand Automotive Central Europe, που αποτελεί κομμάτι του Taavura Group, το οποίο δραστηριοποιείται από το 2019, θα επωφεληθούν τα μέγιστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ