Πωλείται η κατεστραμμένη Lamborghini Countach από την ταινία «Ο Λύκος της Wall Street»

Lamborghini Countach

Η λευκή Lamborghini Countach που απεικονίζεται στις φωτογραφίες, είναι η μία από τις τελευταίες εκδόσεις που παρήχθησαν (25th  Anniversary Edition) και σίγουρα από τις διασημότερες κινηματογραφικά.

Το αυτοκίνητο που πήρε μέρος στη δημοφιλή ταινία «The Wolf of Wall Street» του Martin Scorsese το 2013, με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio, προσφέρεται σύντομα προς πώληση. Παρουσιάστηκε το 1988 και ήταν η τελευταία της σειράς Countach, η οποία κατασκευαζόταν από το 1974. Περιελάμβανε τροποποιήσεις στο αμάξωμα για καλύτερη αεροδυναμική και ψύξη, καθώς και πιο επιθετική εμφάνιση, όπως νέες εισαγωγές αέρα στο πλαϊνό μέρος, επανασχεδιασμένο κάλυμμα κινητήρα, διαφορετικό καπό και πίσω προφυλακτήρα.

Lamborghini Countach b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις επεμβάσεις αυτές τις είχε επιμεληθεί ο Horacio Pagani, που αργότερα ίδρυσε την Pagani Automobili. Πιστεύεται πως είναι η ταχύτερη Countach έναντι των υπολοίπων, διότι από πλευράς επιδόσεων χρειαζόταν μόλις 4,7 sec για να πιάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 295 χλμ./ώρα.

Κάτω από το καπό βρισκόταν ένας V12 κινητήρας 5,2 λίτρων, ο οποίος συνδυαζόταν με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων που μετέδιδε την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η ιπποδύναμη της συγκεκριμένης έκδοσης 25th Anniversary Edition ανερχόταν στους 455 ίππους και η ροπή στα 500 Nm.

Lamborghini Countach c

Το συγκεκριμένο μοντέλο βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams στο Άμπου Ντάμπι, που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Νοεμβρίου. Η τιμή που αναμένεται να πιάσει είναι μεταξύ 1.500.000 και 2.000.000 δολάρια. Το θέμα που… «ανησυχεί» μερικούς, είναι αν ο νέος ιδιοκτήτης αποκαταστήσει το αυτοκίνητο ή το αφήσει στην κατάσταση που έχει σήμερα. Οι απόψεις διίστανται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ