Ποιος όμιλος πέτυχε νέο ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων και κερδών!

Χρώματα αυτοκινήτων

Το 2023 ήταν η χρονιά που τα αποτελέσματα της εταιρίας ξεπέρασαν και το ιστορικό ρεκόρ του 2022.

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατάφερε να πετύχει ο όμιλος Π. Πετρόπουλος το 2023 με όλες τις επιχειρησιακές μονάδες να καταγράφουν άνοδο πωλήσεων και κερδοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα οι πωλήσεις του Ομίλου Πετρόπουλος ανήλθαν σε 213,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 36,7% από το 2022, ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 41,1% καθώς ανήλθαν σε 40,9 εκατ. ευρώ από 29 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εξωτερικές συνθήκες της αγοράς βελτιώθηκαν, καθώς αποκαταστάθηκαν, αν και όχι πλήρως, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 23,1% σε σύγκριση με το 2022 ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 11,5 εκατ. ευρώ έναντι 8,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 35,2%.

Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 53,3 εκατ. ευρώ από 47 εκατ. ευρώ το 2022 καταγράφοντας άνοδο 13,4%.

Ο δείκτης φερεγγυότητας του Ομίλου (καθαρή θέση ως % του συνόλου του ενεργητικού χωρίς τα μετρητά και ισοδύναμα) στις 31.12.2023 ήταν 47,6%.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Εταιρίας κ. Μιχάλης H. Oικονομάκης δήλωσε: «Το 2022 ήταν η χρονιά που η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας της και συγχρόνως πέτυχε τα ιστορικά καλύτερα εταιρικά της αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδών. Το 2023 ήταν η χρονιά που τα αποτελέσματα της εταιρίας ξεπέρασαν και το ιστορικό ρεκόρ του 2022. Θα παραμείνουμε συνεπείς στη στρατηγική μας να ανταποκρινόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα στις ανάγκες των πελατών μας, που συνεχίζουν να μας τιμούν με την επιλογή τους, επιβεβαιώνοντας τους την αξία της συνεργασίας μαζί μας. Παράλληλα η προσαρμογή μας σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων μας, θα αποτελούν οδηγό μας, ώστε χωρίς κανένα εφησυχασμό, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία, αναπτυσσόμενοι βιώσιμα, προς όφελος των πελατών, των συνεργατών, των μετόχων και της κοινωνίας που δραστηριοποιούμαστε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ