Παραδόθηκαν τα πρώτα 5 ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD στο Δήμο Περιστερίου

BYD BUS

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 έγινε η παράδοση των πρώτων 5 ολοκαίνουργιων λεωφορείων της ΒYD, 100% ηλεκτρικών, στον Δήμο Περιστερίου.

To Κ7 είναι το τελευταίο μοντέλο λεωφορείων της BYD χωρητικότητας 55 επιβατών. Ιδανικό για Δημοτική συγκοινωνία, προσφέρει μεγάλη αυτονομία και θα καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του Δήμου Περιστερίου με μία μόνο φόρτιση στην διάρκεια της νύχτας. Έχει μήκος 8,7 μέτρα με κοντό μεταξόνιο που παρουσιάζει μικρό κύκλο στροφής και το καθιστά ιδανικό για στενούς δρόμους.

Τα νέα λεωφορεία του Δήμου Περιστερίου είναι υπερσύγχρονα, με αμάξωμα από ειδικό κράμα αλουμινίου με εξαιρετική αντιδιαβρωτική συμπεριφορά, αυξημένη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα στον χρόνο. Διαθέτουν 2 αυτόματες πόρτες, ράμπα για χρήση επιβατών ΑΜΕΑ, ηλεκτρονική οθόνη για τους επιβάτες, ξύλινο πάτωμα, θέσεις φόρτισης USB σε ειδικά επιλεγμένα σημεία για ευκολία στους επιβάτες, 2 εσωτερικές κάμερες και κάμερα οπισθοπορείας με οθόνη για τον οδηγό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BYD Bus

Επιπρόσθετα υπάρχει διαρκής οπτική και ηχητική ενημέρωση του επιβατικού κοινού μέσω οθόνης και του συστήματος που είναι συνδεδεμένο με το ηχοσύστημα του οχήματος. Τα εν λόγω λεωφορεία έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΒΥD είναι ένας ολοκληρωμένος τεχνολογικός πάροχος που σχεδιάζει, κατασκευάζει και ελέγχει όλη τη παραγωγική διαδικασία της ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών, των ηλεκτρομοτέρ, και των απαραίτητων λειτουργικών λογισμικών, με σημαντική παρουσία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για λύσεις αστικής συγκοινωνίας. Συνεργάζεται με την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στην Ελλάδα για την εισαγωγή και αντιπροσώπευση των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της.

BYD Bus
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την παράδοση των λεωφορείων ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Aνδρέας Παχατουρίδης δήλωσε: «H δημοτική μας συγκοινωνία, πλέον μπαίνει σε νέα τροχιά με σύγχρονα οχήματα, χωρίς ρύπους, χωρίς θόρυβο, δωρεάν για τους δημότες. Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία θα φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια που θα παράγει ο Δήμος Περιστερίου μέσω ηλιακών πάνελ, με αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας τους να είναι μηδενικό, καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Στόχος μας είναι, πέρα από την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με την εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, να επιτευχθεί και εξοικονόμηση πόρων, καθώς η λειτουργία τους θα επιφέρει μηδενική χρήση καυσίμων. Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών»

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ κ. Μιχάλης Η. Οικονομάκης δήλωσε: «Η παράδοση των 5 BYD αμιγώς ηλεκτρικών λεωφορείων στο Δήμο Περιστερίου είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι οι αστικές μεταφορές μπορούν πλέον να γίνονται και στη χώρα μας με οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, άνετα, ευρύχωρα και εύχρηστα για τους επιβάτες ακόμα και για τις ανάγκες των ΑΜΕΑ συνανθρώπων μας, χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η συνεχής έμπρακτη δέσμευση της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στην ηλεκτροκίνηση είναι μέρος του οράματος μας για καλύτερες, αξιόπιστες και αποδοτικότερες μετακινήσεις, προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης της κοινωνία που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ