Αυτή είναι η νέα πεζογέφυρα που μπήκε σε γνωστό δρόμο της Αθήνας -Πού βρίσκεται

πεζογεφυρα

Η νέα πεζογέφυρα διαθέτουν ανελκυστήρα που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους πολίτες με αναπηρίες.

Συνολικά πέντε νέες πεζογέφυρες έχουν ήδη παραδοθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αττική ώστε οι πεζοί πολίτες να μπορούν να διασχίζουν με απόλυτη ασφάλεια κεντρικούς οδικούς άξονες όπου συνήθως τα οχήματα κινούνται με υψηλές ταχύτητες.

Η τελευταία πεζογέφυρα που προστέθηκε στην λίστα των άλλων τεσσάρων που έχουν ήδη παραδοθεί αφορά στο Παλατάκι και πιο συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Αθηνών όπου οι πεζοί δυστυχώς αναγκάζονταν να περνούν τον κεντρικό οδικό άξονα με μεγάλη δυσκολία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άλλες τέσσερις πεζογέφυρες που έχουν ήδη παραδοθεί αφορούν στις Σχολές Προβατά, επίσης στο Χαϊδάρι, δύο πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, η μία στον Άλιμο και η άλλη στο Παλαιό Φάληρο, και η πεζογέφυρα Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι οι πεζογέφυρες διαθέτουν ανελκυστήρες που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους συμπολίτες μας με αναπηρίες. Παράλληλα, έκανε λόγο για παρεμβάσεις που ενισχύουν το επίπεδο οδικής ασφάλειας και έχουν ζωτική σημασία για τις τοπικές κοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Οι πεζογέφυρες αυτές, σε κομβικά σημεία οδών ταχείας κυκλοφορίας, είναι απαιτητικά τεχνικά έργα. Αποτελούνται από τα δύο ακρόβαθρα, τις προσβάσεις των πεζών και τον χαλύβδινο φορέα, με τοξωτή μορφή, ο οποίος, στη συγκεκριμένη γέφυρα, έχει άνοιγμα 57 μέτρων! Οι πεζογέφυρες διαθέτουν, επίσης, ανελκυστήρες, που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους συμπολίτες μας με αναπηρίες.   

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεπώς, το έργο που παραδίδεται σήμερα στους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου Χαϊδαρίου, ευελπιστούμε να συμβάλλει – ουσιαστικά – στην ασφαλή κυκλοφορία των πεζών στην περιοχή. Αποτελεί, όμως, μια ακόμα απόδειξη ότι πέρα από τα μεγάλα, εθνικής σημασίας έργα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί και πολλές άλλες, μικρότερης εμβέλειας παρεμβάσεις, οι οποίες είναι ζωτικήςσημασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Με την ίδια επιμονή, με σχέδιο, μεθοδικότητα και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσουμε αυτό το έργο, προς όφελος όλων των πολιτών.   

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τόσο εγώ όσο και ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, θέσαμε ως προτεραιότητα να συνεχίσουμε αποτελεσματικά τον βασικό στόχο, που από την πρώτη στιγμή, έθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την παράδοση σύγχρονων και ασφαλών υποδομών. Όχι μόνο για τους οδηγούς, αλλά και για τους πεζούς, βελτιώνοντας έτσι με τις παρεμβάσεις μας την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών. Ένα τέτοιο έργο είναι αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα. Η γέφυρα που παραδίδουμε δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς διέλευσης για όλους τους κατοίκους της περιοχής, ενός πολυσύχναστου δρόμου όπως είναι η Λεωφόρος Αθηνών. Παράλληλα, διευκολύνουμε και την κυκλοφορία των οχημάτων από το σημείο. Τέλος, βλέποντας τον Νίκο Χαρδαλιά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας, η οποία χρηματοδότησε το  έργο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ