Ελλάδα: Παίρνει μπρος ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος που κατασκευάζεται στην Ευρώπη

boak1

Εξέλιξη για το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο που αποτελεί το βασικό τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συμπληρώθηκε ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι του παζλ για το έργο παραχώρησης Χανιά-Ηράκλειο του ΒΟΑΚ, μιας και με απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος του διαγωνισμού.

Πρόκειται για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που επικράτησε με βαθμολογία 1,000, με τους διαγωνιζόμενους να έχουν δικαίωμα υποβολής προδικαστικής προσφυγής μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 10 ημερών από τη κοινοποίησή της απόφασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τμήμα του ΒΟΑΚ Χανιά-Ηράκλειο είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, έχοντας μήκος 157,5 χλμ., και το μοναδικό το οποίο θα έχει διόδια. Αυτά θα είναι ηλεκτρονικά, δηλαδή δίχως μπάρες, με τα οχήματα να καταγράφονται  στην είσοδο και την έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο, προκειμένου να χρεώνονται ηλεκτρονικά, καταβάλλοντας το ανάλογο αντίτιμο.

Έχει προϋπολογισμό 1,75 δισ. ευρώ και θα περιλαμβάνει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με ΛΕΑ, 26 σήραγγες, 10,80 χλμ. νέες γέφυρες, 20 νέους ανισόπεδους κόμβους, ενώ προβλέπεται και η αναβάθμιση των 18 υπαρχόντων.

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης είναι ένας αυτοκινητόδρομος που, όταν ολοκληρωθεί, θα ενώνει το νησί από τον Κίσσαμο ως τη Σητεία, με το συνολικό μήκος του να ανέρχεται σε 294 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ