Ποινή φυλάκισης για τον μεγιστάνα που πήγαινε στην Αutobahn με 417 χλμ./ώρα

Bugatti Chiron ποινή φυλάκισης 2022

Αντιμέτωπος με το γράμμα του Νόμου θα έρθει τελικά ο Τσέχος μεγιστάνας Radim Passer, μετά τη «βόλτα» του στην Αutobahn με ταχύτητες άνω των 400 χλμ./ώρα.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο εκατομμυριούχος Radim Passer από την Τσεχία έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας δημοσιεύοντας videos στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έφτασε έως και τα 417 χλμ./ώρα στο τιμόνι της προσωπικής του Bugatti Chiron.

Ο Passer, η περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ, κατάφερε να φτάσει έως και τα 417 χλμ./ώρα σε γερμανική autobahn, δηλαδή μόλις τρία χλμ./ώρα λιγότερα από την επίσημη τελική ταχύτητα του γαλλικού hypercar των 1.500 ίππων και τριών εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόπειρα του 59χρονου Τσέχου, που έχει ισχυρή παρουσία στα social media, δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητη ούτε από τις γερμανικές Αρχές. Το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών να εκδίδει και σχετική ανακοίνωση καταδικάζοντας τις πράξεις του Passer, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «Μόνο και μόνο επειδή κομμάτι των αυτοκινητοδρόμων δεν έχουν όρια ταχύτητας, δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να οδηγεί όσο γρήγορα θέλει», κάτι που στα αυτιά των πολλών μπορεί να ακούγεται ακόμη και αστείο, όταν από το νόμο δίνεται σε κάποιον το δικαίωμα να πάει όσο γρήγορα επιθυμεί στο συγκεκριμένο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου, πόσο μάλλον όταν βρίσκεται στο κάθισμα μιας Chiron.

Bugatti Chiron Ποινή φυλάκισης 2022

Τώρα οι Γερμανοί, που έχουν ενοχληθεί ιδιαίτερα από την συμπεριφορά του Passer, διέταξαν να πραγματοποιηθεί έρευνα για τα... τερτίπια του Τσέχου, με σκοπό να εξακριβωθεί αν ο Passer έλαβε μέρος σε παράνομη κόντρα στον αυτοκινητόδρομο A2 που ενώνει το Βερολίνο με το Αννόβερο. Ο φάκελος έχει ήδη δημιουργηθεί για το Passer από τις τοπικές αρχές και έχει περάσει στα χέρια Εισαγγελέα. Εφόσον κριθεί ότι ο Τσέχος πραγματοποιούσε κάποια μορφή αυτοσχέδιων αγώνων τότε αντιμετωπίζει ακόμη και ποινή φυλάκισης που φτάνει έως και τα δύο χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την μεριά του ο Passer, έπειτα και από αυτές τις εξελίξεις αναφέρει ότι τα εν λόγω videos βιντεοσκοπήθηκαν πριν από ένα έτος και πως ευχαριστεί τον... Θεό (είναι βαθιά θρησκευόμενος Χριστιανός) για την ασφάλεια και τις καλές συνθήκες που είχε κατά τη διάρκεια της απόπειρας, οι οποίες τον «βοήθησαν» να φτάσει σχεδόν στην επίσημη τελική της Chiron.

Να σημειωθεί ότι τα 417 χλμ./ώρα που πέτυχε ο Passer δεν είναι το ρεκόρ ταχύτητας όλων των εποχών για τις Autobahn στη Γερμανία. Το «στοιχειωμένο» ρεκόρ κρατά εδώ και 84 χρόνια, από το μακρινό 1938 (!) και κάτοχός του είναι ο Rudolf Caracciola, ο οποίος κατάφερε να αγγίζει ως μέση ταχύτητα τα 432,59 χλμ./ώρα στο τιμόνι μιας τροποποιημένης Mercedes-Benz.

Οι πράξεις του Passer πυροδότησαν και ένα νέο κύκλο συζητήσεων σχετικά με την επιβολή ορίων ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους της τάξης των 130 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ