Πήγε με Bugatti με 414 χλμ./ώρα σε δημόσιο δρόμο (video)

Bugatti Chiron

Πώς είναι να πηγαίνεις σε δημόσιο δρόμο με πάνω από 400 χλμ./ώρα; Το βίντεο της Bugatti Veyron στην Autobahn είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστικό.

Τη μη ύπαρξη ορίων ταχύτητας σε διάφορα τμήματα της γερμανικής Autobahn θέλησε να «εκμεταλλευτεί» Τσέχος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του υπεραυτοκινήτου της Bugatti, ξεπερνώντας τα 400 χλμ./ώρα όχι μια, αλλά δύο φορές.

Η πρώτη του προσπάθεια έγινε το Μάιο του 2015 με την Bugatti Veyron που έχει στην κατοχή του (402,5 χλμ./ώρα) και η δεύτερη έγινε τον περασμένο Ιούλιο, με το νέο του απόκτημα, την εντυπωσιακή Chiron Sport. Φυσικά, αυτό το επίτευγμα, δε θα μπορούσε να μη συνοδευτεί από το ανάλογο βίντεο που θυμίζει κάτι από μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή. Για το λόγο αυτό, επελέγη ένα κομμάτι 10 χιλιομέτρων της Autobahn κοντά στο Wittenberg μεταξύ Βερολίνου και Ανόβερου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώστε, επίσης, πως ο Τσέχος επιχειρηματίας, πριν από το συγκεκριμένο -κατά γενική ομολογία επικίνδυνο εγχείρημα- έστειλε τη Chiron Sport στην έδρα της Bugatti στη Γαλλία προκειμένου να περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο. Τελικά, η προσπάθειά του στέφθηκε με επιτυχία και το γαλλικό υπεραυτοκίνητο έπιασε την ταχύτητα των 414 χλμ./ώρα (δεν κατάφερε να σημειώσει τα 420 χλμ./ώρα που είναι η τελική εργοστασιακή ταχύτητα).

Τέλος, να θυμίσουμε πως η Bugatti Chiron Sport εφοδιάζεται με μοτέρ W12 8.000 κυβικών εκατοστών απόδοσης 1.500 ίππων. Ο Τσέχος επιχειρηματίας την απέκτησε το 2019 έναντι του ποσού των 3,3 εκατομμύριων ευρώ, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος στο περιοδικό Forbes.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από της Chiron Sport στην Autobahn

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ