Η ισπανική εταιρεία ετοιμάζει νέες προτάσεις, με ξεκάθαρη πρόθεση να «απομακρυνθεί» από την CUPRA.
Η SEAT έβαλε πρόσφατα τέλος σε μια μακρά περίοδο χωρίς σημαντικές παρουσιάσεις νέων μοντέλων, με τις ανανεώσεις των Ibiza και Arona - του supermini και του crossover της εταιρείας αντίστοιχα. Πρόκειται για τις πρώτες ουσιαστικές επενδύσεις στη γκάμα της μετά την παρουσίαση της τέταρτης γενιάς του Leon, πίσω το 2020.
Ωστόσο, μετά την πρόσφατη απόσυρση των SUV Ateca και Tarraco, η ισπανική εταιρεία έχει πια μόλις τρία μοντέλα στη γκάμα της, όλα βενζινοκίνητα, χωρίς να έχει δώσει σαφείς ενδείξεις για το μέλλον της, καθώς κατευθύνει το μεγαλύτερο μέρος των πόρων και των επενδύσεών της προς τη ραγδαία αναπτυσσόμενη Cupra.
BUY NOW
Τι έρχεται όμως για τη SEAT; Την επόμενη χρονιά περιμένουμε τους νέους, ήπια υβριδικούς κινητήρες για τα Ibiza και Arona ενώ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Seat/Cupra, Markus Haupt, βρίσκονται στον ορίζοντα νέα μοντέλα.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως η μάρκα δεν θα περιοριστεί απλώς σε «απλοποιημένες» εκδόσεις ηλεκτρικών Cupra, καθώς οι δύο αδελφές μάρκες θα ακολουθήσουν εντελώς ξεχωριστές πορείες στο μέλλον. Με διαφορετικά μοντέλα.
«Η τοποθέτηση των δύο μαρκών είναι εντελώς διαφορετική, όπως και το κοινό τους. Πιστεύω ότι και οι δύο μάρκες αξίζουν το δικό τους DNA και πρέπει να βρουν τον δικό τους δρόμο», είπε ο Haupt αναφερόμενος στην παρουσία της Seat στις αγορές μετά το 2035. «Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις αγορές εκτός Ευρώπης, όπου η ηλεκτροκίνηση δεν βρίσκεται ακόμη στο ίδιο επίπεδο όπως εδώ».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ