Σε ποια διόδια θα περνούν δωρεάν οι οδηγοί έως το πρωί του Σαββάτου;

Διόδια Ελλάδα

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να μειώσει το κόστος μετάβασης από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Νέα παράταση στη δωρεάν διέλευση οχημάτων από πολλούς σταθμούς διοδίων αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα αλλά και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου παρατείνεται έως το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 στις 06:00 π.μ. η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό, κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στις δυο κατευθύνσεις.

Αντίτιμο δεν θα καταβάλλεται ούτε στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου «Αιγαίου», στο τμήμα από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο (Πελασγία), συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή.

Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ