Αυτός θα είναι ο πιο εντυπωσιακός σταθμός Μετρό στην Ελλάδα -Δείτε το βίντεο

Μετρό Θεσσαλονίκης σταθμός Βενιζέλου

Ο Σταθμός «Βενιζέλου» θα υιοθετεί μία σύγχρονη αρχιτεκτονική, την ίδια ώρα που τα αρχαιολογικά ευρήματα θα «ταξιδεύουν» το επιβατικό κοινό στο πλούσιο παρελθόν της πόλης.

Αισιόδοξος ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος εμφανίστηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Σχολιάζοντας κάποια από τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στη χώρα, ο υπουργός, επισήμανε «ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια ώστε, παρά τις προσφυγές και παρά τις καθυστερήσεις, να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τα τέλη του 2023».

Σχολίασε δε ότι ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, ξεπερνώντας σε ομορφιά τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας οποίος βρίσκεται σε λειτουργία, μαζί με τους υπόλοιπους δύο σταθμούς του Πειραιά από τις 10 Οκτωβρίου του 2022. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετρό Θεσσαλονίκης σταθμός Βενιζέλου

Υπενθυμίζεται ότι στον σταθμό Βενιζέλου έχουν έρθει στο φως σημαντικές αρχαιότητες, αντιπροσωπευτικές πολλών περιόδων ζωής της πόλης.

Παράλληλα, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΚΑΣ η μελέτη της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων και ήδη έχουν εκκινήσει οι εργασίες, ώστε να αναδεικνύονται τα ευρήματα εντός του κελύφους του σταθμού.

Σε βίντεο που είχε δημοσιεύσει πριν από λίγα χρόνια η Αττικό Μετρό ΑΕ, μπορείτε να δείτε πώς θα είναι η τελική μορφή του Σταθμού «Βενιζέλου» μόλις αυτός παραδοθεί στο επιβατικό κοινό.

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική του χώρου «παντρεύεται» αρμονικά με τις ευρεθείσες αρχαιότητες που θα προσφέρουν ένα νοερό ταξίδι στο πλούσιο παρελθόν της πόλης.

Ο Σταθμός «Βενιζέλου» είναι ο τρίτος από τα βορειοδυτικά σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης και αναμένεται να εξυπηρετεί 65.000 επιβάτες ημερησίως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ