Οδηγός πιάστηκε με 280 χλμ./ώρα σε δρόμο με όριο 110 χλμ./ώρα

Οδηγός VW Golf

Με υπερδιπλάσια από το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητα πιάστηκε να κινείται ένας οδηγός στην πολιτεία New South Wales της Αυστραλίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Southern Highlands της πολιτείας της Αυστραλίας όταν η τοπική τροχαία σταμάτησε έναν οδηγό που «πιάστηκε» από το ραντάρ να αγνοεί επιδεικτικά και να ξεπερνά το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας κατά 170 χλμ./ώρα. Η ταχύτητα που καταγράφηκε για το ταχύτατο VW Golf R ήταν 280 χλμ./ώρα.

Το παράδοξο στη συγκεκριμένη περίπτωση υπέρβασης του ορίου ταχύτητας είναι ότι το VW Golf R δεν μπορεί στην εργοστασιακή του μορφή να ξεπεράσει τα 250 χλμ./ώρα αφού η ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
280 χλμ./ώρα VW Golf

Ακόμη και στην πιο πρόσφατη ειδική έκδοση «20 years» (φωτογραφίες), το καυτό hatchback των Γερμανών φτάνει έως και τα 270 χλμ./ώρα., την ίδια ταχύτητα που πετυχαίνουν οι υπόλοιπες εκδόσεις του Golf R με την προσθήκη του προαιρετικού πακέτου «R Performance».

Στη λιτή ανακοίνωση που πραγματοποίησε η τοπική αστυνομία της πολιτείας New South Wales για το γεγονός δεν γίνεται κάποια σχετική διευκρίνιση, ενώ η υψηλότερη κατά 10 χλμ./ώρα ταχύτητα που κατέγραψε το ραντάρ μάλλον να οφείλεται σε έξτρα βελτιώσεις που έχει πραγματοποιήσει ο κάτοχος του υπετροφοδοτούμενου μοντέλου της Volkswagen.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια από τη συγκεκριμένη ιστορία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα λανθασμένου χειρισμού του ραντάρ από την πλευρά των αστυνομικών. Αυτό πάντως που σίγουρα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η εγκληματική ενέργεια του οδηγού να κινείται σε δημόσιο δρόμο με ταχύτητες που ταιριάζουν μόνο σε περιβάλλον πίστας.

Η άδεια του μόλις 22 ετών οδηγού αφαιρέθηκε επί τόπου από τους Αυστραλούς αστυνομικούς ενώ κλήθηκε να παρουσιαστεί στις 20 Δεκεμβρίου και στο δικαστήριο της πολιτείας, για επικίνδυνη οδήγηση.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ