Περιστρεφόμενη πινακίδα: Χρησιμοποιούσαν γκάτζετ του James Bond για να κάνουν ληστείες (video)

Περιστρεφόμενη πινακίδα γκάτζετ James Bond 2022

Η περιστρεφόμενη πινακίδα είναι κάτι που έχουμε δει σε ταινία του διάσημου Βρετανού κατασκόπου αλλά σίγουρα όχι αυτό που περίμεναν οι αστυνομικοί που έλεγξαν τη συγκεκριμένη Mercedes.

Ένα γκάτζετ που μπορεί να προκαλέσει θετικές και αρνητικές εντυπώσεις στο περίγυρο και σίγουρα μπορεί να εκμεταλλευθεί ποικιλοτρόπως από κακοποιά στοιχεία είναι η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο και να περιστρέφει τις πινακίδες κυκλοφορίας του.

Η παρανομία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας της πόλης Irvine που βρίσκεται στην California των Ηνωμένων Πολιτειών και η σύλληψη έγινε χάρη στην εγρήγορση ενός πολίτη που ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα ο συγκεκριμένος πολίτης αναγνώρισε ένα όχημα που του φάνηκε ύποπτο για συμμετοχή σε ληστεία και αποφάσισε να ειδοποιήσει την τοπική αστυνομία. Αυτή με τη σειρά της έστειλε ένα περιπολικό στην περιοχή, το πλήρωμα του οποίου δεν άργησε να το εντοπίσει.

Όπως αποδείχθηκε κατά την πορεία του ελέγχου της ύποπτης Mercedes οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έκπληκτοι την ηλεκτρική συσκευή που μπορούσε, με το πάτημα ενός κουμπιού, να αναποδογυρίσει την πίσω πινακίδα κυκλοφορίας της Mercedes μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Προφανώς με αυτό το τέχνασμα οι κακοποιοί μπορούσαν να προσεγγίζουν το σημείο «ενδιαφέροντος» χωρίς να προδίδουν τα στοιχεία τους και να φεύγουν ανενόχλητοι από τον τόπο του εγκλήματος. Τουλάχιστον έτσι νόμιζαν γιατί τελικά μάλλον χρησιμοποίησαν το ίδιο όχημα περισσότερες φορές από όσες θα έπρεπε...

Μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε διαρρήξεις, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, διάφορα κλοπιμαία αλλά και μια συσκευή κλοπής... καυσίμων η οποία μετέφερε με αντλία καύσιμα απευθείας στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας οδηγήθηκαν στα ίχνη και ενός κλεμμένου αυτοκινήτου, ενώ συνέλαβαν έναν 37χρονο και έναν 44χρονο, στους απήγγειλαν κατηγορίες για διαφόρων ειδών κλοπές, για παραποίηση ταυτότητας, κατοχή κλεμμένης περιουσίας αλλά και κατοχή εργαλείων που χρησιμοποιούνται για κλοπές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι η χρήση τέτοιου είδους συσκευών είναι παράνομη και στην Ελλάδα καθώς η πινακίδα κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη στο αμάξωμα και να είναι ορατή για έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές και από μηχανικά μέσα ανά πάσα στιγμή. Δείτε την πινακίδα σε δράση στο ακόλουθο video.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ