Ελλάδα: Αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου -Που οφείλεται το «φαινόμενο»;

Αναποδογυρισμένο

Νέες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο κλοπής καταλυτών στην Ελλάδα με τους θρασύτατους ληστές να μη διστάζουν να... τουμπάρουν αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

Η αύξηση που παρουσιάζουν οι κλοπές καταλυτών αυτοκινήτων στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες παίρνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις κάτι που ισχύει και για το θράσος των ληστών. Μέσα στους καταλύτες υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα τα οποία, σε μεγάλες ποσότητες, αποφέρουν σημαντικό κέρδος στους ληστές αν οι ληστές τα «πηγαίνουν» για ανακύκλωση. Παράλληλα, οι καταλύτες έχουν μεγάλη αξία έχουν και στην μαύρη αγορά, αν πωλούνται ως ανταλλακτικά, καθώς σε περίπτωση βλάβης, το κόστος αντικατάστασης ενός καταλύτη που έχει χαλάσει ή έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του είναι αρκετά υψηλό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλοντας να κάνουν τη «δουλειά» τους ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη, οι ληστές έχουν μάλιστα αναπτύξει μια νέα «μέθοδο» αφαίρεσης του καταλύτη, η οποία είναι ακόμη πιο καταστροφική για το ίδιο το αυτοκίνητο και μας δείχνει παράλληλα ότι αυξάνεται και το θράσος των ληστών που δεν διστάζουν να επιχειρήσουν ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής: για να αφαιρέσουν τον καταλύτη οι ληστές τουμπάρουν το αυτοκίνητο-στόχο, κάτι που τους δίνει άμεση και εύκολη πρόσβαση στο σύστημα εξαγωγής του αυτοκινήτου.

Αναποδογυρισμένο

Τελευταίο περιστατικό με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που είδε το φως της δημοσιότητας έγινε την Τετάρτη 18 Μαΐου με «θύμα» ένα μικρομεσαίο hatchback. Το αυτοκίνητο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης, με τον καταλύτη του να έχει αφαιρεθεί, έχοντας υποστεί σημαντικές στο δεξί του πλευρό, οι οποίες, δεδομένης και της ηλικίας του, μπορεί να πλησιάζουν σε μεγάλο βαθμό την αξία του, αν ο ιδιοκτήτης του επιχειρήσει να το επισκευάσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το αυτοκίνητο από το οποίο εκλάπη ο καταλύτης πέρσι στην ίδια περιοχή
Το αυτοκίνητο από το οποίο εκλάπη ο καταλύτης πέρσι στην ίδια περιοχή

Σύμφωνα και με τη σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κλοπή του καταλύτη διαπράχθηκε στον οδό Πρωτέως στο Παλαιό Φάληρο.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή πραγματοποιήθηκε πέρσι τέτοια εποχή και άλλη κλοπή με ακριβώς τον ίδιο τρόπο από την πλευρά των ληστών, οι οποίοι αναποδογύρισαν ένα αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας για να αφαιρέσουν τον καταλύτη του, προκαλώντας επίσης εκτεταμένες ζημιές στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου.

Μήπως έχει έρθει η ώρα να μπει κάποιο νομικό πλαίσιο στην αντικατάσταση ενός καταλύτη, με άλλον μεταχειρισμένο, αναφορικά με τα έγγραφα που θα πρέπει να ακολουθούν τον μεταχειρισμένο καταλύτη, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο;

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ