Αυτό είναι το νέο 5θυρο κινέζικο «Jimny» -Πόσο κοστίζει;

Baojun Yep Plus 1

Το μικρό ηλεκτρικό SUV της Baojun απέκτησε νέα πρακτικότερη έκδοση αμαξώματος και πακέτο μπαταριών που του εξασφαλίζει και μεγαλύτερη αυτονομία.

Το Baojun Yep αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ των SAIC-GM-Wuling (SGMW) και η νέα 5θυρη έκδοση Plus μόλις παρουσιάστηκε στην Κίνα. Η νέα έκδοση αμαξώματος θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων (75 kW), τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 150 χλμ./ώρα και αυτονομία που φτάνει τα 400 χλμ.

Baojun Yep Plus 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Baojun είναι μια νέα μάρκα της κοινοπραξίας SGWM που δημιουργήθηκε από τους Κινέζους της SAIC και της Wuling, και τους Αμερικάνους της Generaln Motors. Σκοπός της Baojun είναι η δημιουργία γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων για χρήση στα σφιχτά αστικά κέντρα.

Η τρίθυρη έκδοση του Baojun Yep παρουσιάστηκε μέσα στο 2023 και το παρουσιαστικό του παραπέμπει στο εμβληματικό 4x4 της Suzuki, το Jimny. Το αμάξωμα με το οποίο λανσαρίστηκε είναι 3θυρο, έχει μήκος 3,38 μέτρα και ηλεκτρομοτέρ με που φέρει έχει ισχύ 68 ίππων. Συνδυάζεται με πακέτο μπαταριών τύπου LFP με χωρητικότητα 28,1 kWh και η αυτονομία του χαρίζει είναι 303 χλμ.

Baojun Yep EV SUV

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το Baojun Yep Plus ακολουθεί τη σχεδιαστική προσέγγιση της 3θυρης έκδοσης. Έχει σκουρόχρωμες κολόνες, λευκή οροφή, κοντούς προβόλους, γκρι ζάντες αλουμινίου πέντε ακτίνων και ορθογώνια LED φώτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κυριότερο χαρακτηριστικό όμως της νέας έκδοσης είναι το 5θυρο αμάξωμα που φέρνει νέα δεδομένα στις διαστάσεις. Το μήκος τους έχει φτάσει τα 4 μέτρα και το μεταξόνιο του τα 2,56 μέτρα από τα 2,11.

Η αύξηση των διαστάσεων μόνο ευεργετική είναι για τους προσφερόμενους χώρους, ειδικά τώρα που μπορεί να φιλοξενήσει δύο ενήλικους με περισσότερη άνεση στο πίσω κάθισμα. Το ίδιο ισχύει και για τις αποσκευές, με τον χώρο να δέχεται περισσότερα μπαγκάζια.

Baojun Yep Plus 3

Προς το παρόν, το Baojun Yep Plus διατίθεται με ένα ισχυρότερο ηλεκτρομοτέρ στον πίσω άξονα, απόδοσης 102 ίππων. Η χωρητικότητας της μεγαλύτερης μπαταρίας δεν έχει ανακοινωθεί από τον κατασκευαστή, αλλά ξέρουμε ότι η αυτονομία του θα φτάνει τα 400 χλμ.

Το επίσημο λανσάρισμα του νέου Baojun Yep Plus στην αγορά της Κίνας θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους δύο μήνες, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 15.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ