Η Toyota ξεκίνησε την παραγωγή του 5ης γενιάς υβριδικού συστήματός της στην Ευρώπη

H ανανεωμένη Toyota Corolla Touring Sports

Ξεκινώντας με την ανανεωμένη Corolla, το 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα της Toyota μπήκε στην παραγωγή στα εργοστάσια της μάρκας στην Ευρώπη.

Η παραγωγή του νέου υβριδικού συστήματος γίνεται στα εργοστάσια της Toyota στην Πολωνία και τη Μεγάλη Βρετανία, ύστερα από επένδυση ύψους 77 εκατ. ευρώ και 541 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ώστε να αναβαθμιστούν 7 απαιτούμενες γραμμές παραγωγής.

Το νέο υβριδικό σύστημα στη συνέχεια εφοδιάζει την ανανεωμένη Corolla, η οποία κατασκευάζεται στα εργοστάσια της μάρκας στηη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά στο κιβώτιο για το υβριδικό σύστημα, η παραγωγή του γίνεται στην Πολωνία μαζί με τους ηλεκτροκινητήρες, ενώ ο 1.800άρης κινητήρας βενζίνης του υβριδικού συστήματος παράγεται στη Μεγάλη Βρετανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Poland

Το νέο, 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα κίνησης της Toyota διαθέτει πιο ελαφριούς, μικρούς σε διαστάσεις και πιο υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι προσφέρουν μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία και μειώνουν τους ρύπους-κατανάλωση καυσίμου από το 1,8 λίτρων ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης του συστήματος.

Η απόδοση ισχύος έχει αυξηθεί στους 140 ίππους, ενώ παράλληλα το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται πλέον σε 9,2 δευτερόλεπτα, όντας έτσι γρηγορότερο κατά 1,7 δευτερόλεπτα συγκριτικά με την προ ανανέωσης Toyota Corolla 1,8 Hybrid των 122 ίππων.

Toyota Hybrid transmission
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα της Toyota αντικαθιστά το υπάρχον 4ης γενιάς υβριδικό σύστημα που παράγεται στην Πολωνία και τη Μεγάλη Βρετανία από το 2018 και 2016 αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Toyota στην Ευρώπη αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις των υβριδικών της οχημάτων, τα οποία πλέον αφορούν στο 66% όλων των πωλήσεών της έναντι 30% πριν το λανσάρισμα της συγκεκριμένης γενιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ