Αποκάλυψη: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό Toyota Hilux στην ιστορία

Toyota Hilux BEV

Σε μια κίνηση έκπληξη προχώρησε η Toyota, αποκαλύπτοντας δύο μηδενικών ρύπων pick-up, ένα από το οποία αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή του Hilux.

Το όραμά της για τα επαγγελματικά μοντέλα του μέλλοντος παρουσίασε η Toyota, αποκαλύπτοντας ένα πρωτότυπο pick-up το οποίο αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή του δημοφιλούς Hilux.

Η παρουσίαση του μοντέλου έγινε… δια χειρός του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου ιαπωνικής εταιρείας, Akio Toyoda, στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών παρουσίας της μάρκας στην αγορά της Ταϊλάνδης, όπου το Hilux γνωρίζει τεράστια δημοφιλία.

Toyota Hilux EV
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας την κωδική ονομασία Hilux Revo BEV, το πρωτότυπο μοντέλο υιοθετεί μια διαφορετική σχεδιαστική γλώσσα συγκριτικά με το Hilux. Λόγω της απουσίας θερμικού κινητήρα η μάσκα είναι τελείως κλειστή, παραπέμποντας σε αυτή του C-HR.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ηλεκτρική εκδοχή του Hilux θα κέντριζε το ενδιαφέρον στους επαγγελματίες οδηγούς με οικολογική συνείδηση. Παρ’ όλα αυτά, δεν γνωρίζουμε αν ο «εξηλεκτρισμός» του pick-up της είναι στα άμεσα σχέδια της Toyota.

Toyota Hilux EV

Παράλληλα, με το Hilux Revo BEV, η Toyota αποκάλυψε και ένα ακόμα πρωτότυπο pick-up με την κωδική ονομασία IMV 0 Concept, που επίσης δεν είναι γνωστό αν πάρει τον δρόμο προς τη γραμμή συναρμολόγησης.

Τα δύο pick-up αποτέλεσαν τους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, αλλά η Toyota τήρησε σιγή… ιχθύος όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, ενώ δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία άλλη πληροφορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ